Най-старата театрална организация в САЩ ще награди Анет Бенинг

Снимка: Getty Images

Най-старата театрална организация в САЩ ще награди Анет Бенинг

Снимка: Getty Images
Сподели

Носителката на две награди „Златен глобус“ Анет Бенинг, която наскоро получи петата си номинация за „Оскар“, беше обявена за Жена на годината от театралната студентска трупа „Бухнал пудинг“ на Харвардския университет, предаде Асошиейтед прес.

„Бухнал пудинг“ е най-старата театрална организация в САЩ, както и една от най-старите в света. От 1951 г. трупата всяка година награждава жени с

„траен и впечатляващ принос

в света на развлеченията“. Сред предишните носителки на приза са Мерил Стрийп, Джулия Робъртс, Скарлет Йохансон, Хелън Мирън, Клеър Дейнс, Джулиан Мур, Ан Хатауей, Холи Бери, Катрин Хепбърн. Миналата година отличието беше присъдено на Дженифър Кулидж, пише БТА.

Бенинг ще получи наградата „Бухнал пудинг“ на

шеговита церемония на 6 февруари.

„Изключително сме развълнувани от възможността да почетем Анет Бенинг, каза президентът на организацията Джош Хилърс. 

Анет Бенинг, която е носителка и на наградата на Гилдията на актьорите, е позната с ролите си във филмите „Измамниците“, „Бъгси“, „Американски прелести“, „Децата са добре“. Наскоро актрисата получи петата си номинация за „Оскар“ за превъплъщението си в образа на американската плувкиня на дълги разстояния, писателка, журналистка и мотивационна лекторка Даяна Наяд във филма „Наяд“. 

Носител на тазгодишната награда „Бухнал пудинг“ за Мъж на годината е Бари Киогън. Актьорът, известен с ролите си в „Солтбърн“, „Дюнкерк“ и „Баншите от Инишерин“ ще бъде отличен тази вечер.

Актуално

Избрано за вас