Арнолд Шварценегер получи докторска степен, защитавайки околната среда

Снимка: Getty Images

Арнолд Шварценегер получи докторска степен, защитавайки околната среда

Снимка: Getty Images
Сподели

Киноактьорът Арнолд Шварценегер стана почетен доктор във висшето  училище „Hertie School“ в Берлин, съобщава „Дойче Веле“. Така бяха почетени заслугите му в областта на защитата на околната среда и устойчивото развитие на планетата.

Снимка: Getty Images

77-годишният бивш губернатор на Калифорния бе почетен с тържествена реч от вицеканцлера на федералната република Роберт Хабек, съпредседател на партията на зелените. Самият Шварценегер благодари с вълнуваща реч на препълнената зала, на Германия и на всички, които защитават околната среда.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Hertie School (@thehertieschool)

Благодари и за оказаната му чест и каза, че това, което го е направило най-щастлив в живота, не е успехът като културист и холивудска звезда, или спечелените милиони, а

възможността да бъде полезен на другите.

Шварценегер е роден в Австрия и за първи път става световноизвестен като културист и актьор. Само на 20-годишна възраст той е коронясан за „Мистър Вселена“ – основна титла в света на бодибилдинга.

В Холивуд пробива своя път към славата с роли в екшъни като „Конан Варварина“. Придобива култов статус благодарение на научнофантастичния трилър от 1984 г. „Терминатор“. Участва и в десетки други екшъни, както и в комедии като „Ченге в детската градина“. След славата в Холивуд влиза в политиката и е губернатор на Калифорния два мандата от 2003 до 2011 г.

Шварценегер се занимава с темата за устойчивото развитие и климатичните промени още от времето, когато управляваше Калифорния. През 2017 г. той основаИнициатива за климата, като организира много събития по темата.

Снимка: Getty Images

През юни тази година той инициира Австрийската световна среща на върха за промените на климата и заяви: „Представете си свят без замърсяване. Представете си го без смърт от изгорели газове, нефт, дим или въглища. Представете си как децата и внуците ви играят в чисти езера и реки и дишат чист въздух“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас