Бьорн Улвеус от ABBA мина под венчилото на 79 години

Снимка: EPA

Бьорн Улвеус от ABBA мина под венчилото на 79 години

Снимка: EPA
Сподели

Бьорн Улвеус от ABBA се ожени за партньорката си Кристина Сас на церемония, водена от комика и телевизионна водеща Санди Токсвиг.

79-годишният шведски певец, който вече е бил женен два пъти, се запознава със Сас през 2021 г. в Нюрнберг, Германия. Тогава музикантите работят по издаването на последния албум на ABBA – „Voyage“. Сватбата се e състояла в Копенхаген в присъствието на близки приятели и семейство.

Улвеус публикува редица снимки от празненството. На тях можем да видим самия музикант облечен в костюм, а също и съпругата му Сас. За важното събитие тя е избрала да носи зелена рокля, отбелязва BBC.

На част от тях виждаме и усмихнатата Токсвиг. Тя и Улвеус са приятели, откакто работят заедно по „Mamma Mia: Парти!“ през 2018 г.

Улвеус е известен с участието си в шведската поп група ABBA, която тази година

отбеляза 50 години от победното си представяне на песенния конкурс „Евровизия“

с песента си „Waterloo“. Групата се състоеше от две двойки – Улвеус и Агнета Фалцког, и Бени Андершон и Ани-Фрид Лингстад.

Шведският музикант се жени за колежката си Агнета през 1971 г. Двойката има две деца – Линда (49 г.) и Петер (44 г.), Развеждат се през 1980 г. Същата съдба сполетява и Андершон и Лингстад година преди групата да се раздели.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас