Селин Дион ще представи документален филм за живота и болестта си

Снимка: Getty Images

Селин Дион ще представи документален филм за живота и болестта си

Снимка: Getty Images
Сподели

Въпреки че изпълнителската кариера на Селин Дион е спряна, тъй като певицата страда от рядък синдром, тя описва пътуването си в нов документален филм, озаглавен „Аз съм: Селин Дион“. Звездата остава оптимист, че един ден отново ще може да излезе на сцената.

„Последните няколко години бяха

такова предизвикателство за мен –

пътуването от откриването на състоянието ми до научаването как да живея с него и да го управлявам. Но да не му позволявам да ме определя“, написа тя на страницата си в Instagram. „Докато пътят към възобновяване на изпълнителската ми кариера продължава, осъзнах колко много ми е липсвало това да мога да се виждам с феновете си“.

Тя добави, че е искала да „документира“ тази част от живота си чрез документален филм, „за да повиши осведомеността за това малко познато състояние и

да помогне на други хора,

които споделят тази диагноза“.

През декември 2022 г. Дион обяви, че си взема почивка от професионалните ангажименти, за да се съсредоточи върху здравето си, след като разкри диагнозата си – синдром на сковаността. По това време тя заяви, че състоянието не ѝ позволява „да пее по начина, по който е свикнала“.

Въпреки че миналата година

издаде нова музика

и се снима във филм с участието на Приянка Чопра, източник, близък до Дион, заяви пред CNN в края на май, че тя „вероятно никога повече няма да направи турне“.

„Тя прави всичко възможно, за да се възстанови“, казва по-голямата сестра на Дион – Клодет пред Hello!

„Тя е силна жена.“

Според официалния синопсис „Аз съм: Селин Дион“ ще даде на зрителите интимен поглед към нейния живот. „Докато тя разкрива битката си със Синдрома на сковаността и докъде е стигнала, за да продължи да изнася концерти за своите любими и верни фенове“.

Документалният филм, в който е заснета повече от година от живота на Дион, включително

„невиждани досега“ лични моменти,

ще покаже как легендарната певица преминава през „пътуването си към открит и автентичен живот в условията на болест“.

„Аз съм: Селин Дион“ ще бъде режисиран от носителката на „Оскар“ Айрин Тейлър и ще се излъчва в Prime Video, гласи съобщението за медиите.

Актуално

Избрано за вас