Селин Дион проговори откровено за болестта си

Снимка: Getty Images

Селин Дион проговори откровено за болестта си

Снимка: Getty Images
Сподели

Канадската певица Селин Дион, която продължава да води битка с неврологичното си заболяване, разказва за него в първото си интервю след оповестяването на диагнозата, предаде АФП. Тя говори откровено пред френското издание на сп. „Вог“. Певицата е на корицата на новия му брой.

Диагностицирана през есента на 2022 г. със Синдром на скования човек, 56-годишната звезда от Квебек разкрива, че се подлага на

„спортна, физическа и вокална терапия“

пет дни в седмицата, по време на която работи както върху тялото, така и върху гласа си.

„Нещата вървят добре, но това е много работа. Ден след ден“, доверява певицата в пространно интервю.

„Не съм преборила болестта, тя все още е в мен и ще бъде завинаги. Ще намерим начин – дори силно се надявам на чудо, да я излекуваме с научни изследвания, но трябва да се приспособя да живея с нея“, казва Селин Дион.

В отговор на въпрос  относно възможността да се завърне на сцената скоро, тя отговаря:

„Не знам. Тялото ми ще ми каже“, споделя певицата в интервюто. Във видеоинтервю изпълнителката,

продала над 250 милиона копия от албумите си,

коментира и редица ключови аспекти от 40-годишната си кариера. На моменти се чува как тя пее за по няколко секунди.

В началото на февруари Селин Дион изненадващо се появи за кратко на церемонията за наградите „Грами“ в Лос Анджелис, за да връчи водещия приз за албум на годината на Тейлър Суифт.

Звездата от Квебек не се е появявала на сцена от концерта в Нюарк, САЩ, през март 2020 г. Световното ѝ турне Courage беше прекъснато от пандемията от Covid-19. От 2021 г. певицата страда от прояви на Синдрома на скования човек.

Засягащ приблизително един човек на милион, този синдром причинява силна болка и затруднено движение, пише БТА. Toва не позволява извършването на физически натоварващи дейности.

В края на януари Amazon Prime Video съобщи, че предстои пускането на документален филм за певицата I Am: Celine Dion, в който тя иска да „повиши осведомеността“ за болестта си.

Актуално

Избрано за вас