Цената на любовта: Идеи за Деня на влюбените, по бюджета на всеки

Снимка: Getty Images

Цената на любовта: Идеи за Деня на влюбените, по бюджета на всеки

Снимка: Getty Images
Сподели

В навечерието на Свети Валентин магазините са пълни с всякакви неща с формата на сърце например, но има много евтини или дори безплатни начини да покажете на някого любовта и грижата си без това да включва изключително скъпи вещи.

Ето и нашите предложения:

Цветя
Снимка: Reuters

Класическият символ на любовта е червената роза и никога не може да сбърката с букет цветя, независимо с какъв бюджет разполагате. Сложени във ваза розите могат да издържат между 7 и 10 дни. А ако ви ги доставят в кошница това означава, че би трябвало да издържат дори по-дълго.

 

Шоколад
Снимка: Chelsea Kyle

На пазара има много шоколадови бонбони за Свети Валентин, които няма да излязат скъпо. Все пак можете да изберете продукт от висок клас, без да харчите цяло състояние. Сладостта на бонбоните символизира и сладостта от любовта. Тематични бонбони, шоколадов надпис или класически шоколадови бонбониери – каквото и да изберете, важното е да подсладите празника. Дори, ако сте на диета…

 

Вечеря
Снимка: Getty Images

Независимо дали излезете на вечеря или си я приготвите сами вкъщи,

вкусната храна е задължителен елемент

за доброто прекарване на празника. Ако обичате да готвите повечето супермаркети предлагат специални оферти и намаления по повод Деня на влюбените. Ако предпочитате да се храните навън и имате по-неограничен бюджет, много ресторанти са подготвили специално меню за Свети Валентин.

 

Креативни идеи:
  • Направете на половинката си персонализиран плейлист в Spotify или в която и да е друга платформа за музика, която използвате. Може би колекция от песни, които са звучали често, когато сте се запознали, или такива, които ви карат да мислите за тях? Добре е да изберете между 12 и 20 песни. В услуги като Spotify можете да добавите изображение на корицата на плейлиста.

 

  • Грижливо изберете романтичен филм, който се предлага в Netflix или в някой друга стрийминг платформа, която не изисква допълнително заплащане. След това се сгушете на дивана и гледайте. Някой от вечните романтични класики са „Мръсни танци“, „Ла Ла Ленд“, „Ема“, „Ромео и Жулиета“, „Тетрадката“, „Казабланка“, „Бодигард“ и др.

 

  • Съберете спомени от любовта си и времето, прекарано заедно, и ги подредете в албум с подходящи надписи. Единственото ви предизвикателство може да бъде, че в тази дигитална епоха, в която голяма част от живота ни се води онлайн, може да се окаже трудно да се снабдите с физически спомени, като билети и др. Друг вариант е да се направи персонализирана фотокнига.

 

  • Направете видеоклип в YouTube или TikTok, в който изказвате любовта си.

 

  • Напишете стихотворение за половинката си. Има сайтове като Poem Generator, които твърдят, че могат да ви помогнат да „създадете любовно стихотворение за секунди“. Просто въвеждате няколко прилагателни, които описват човека, а „роботът“ прави останалото. Е, разбира се най-хубаво е, ако вие самите можете да го напишете.

 

  • Пригответе романтична трапеза у дома, за да отпразнувате любовта. Направете я изключително специална с прясно изгладена покривка, салфетки, свещи, ръчно написано меню и любимата музика на любимия човек на заден фон.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас