Какво не знаем за хавайския екшън красавец Джейсън Момоа?

Снимка: Getty images

Какво не знаем за хавайския екшън красавец Джейсън Момоа?

Снимка: Getty images
Сподели

Хавайският екшън красавец Джейсън Момоа е роден на 1-ви август в Хонолулу в семейството на майка фотограф и баща художник. На 6-месечна възраст е преместен в окръг Медисън, Айова, след като родителите му се развеждат. След като завършва гимназия, Момоа се връща в Хавай, за да учи в местния университет. Той и досега остава силно свързан с полинезийските си корени., пише Business insider.

На рождения му ден ще ви представим някои малко известни факта за холивудския актьор, които със сигурност ще ви накарат да го заобичате още повече.

Момоа се преструва, че е работил като модел, за да получи първата си актьорска роля
Снимка: Getty images

Широко разпространена е информацията, че Момоа е започнал като модел и че на 20-годишна възраст е обявен за модел на годината на Хаваите. Но Момоа призна, че това е била лъжа, която си е измислил, за да получи първата си актьорска роля в „Спасители на плажа“: Хавай“.

„Всъщност аз си измислих тази глупост!“,

казва той  през 2018 г. По думите му, докато е бил на кастинг със стотици други хора, са му поискали автобиография, която той нямал.

„Те казаха: „Пич, играл ли си някога?“ -аз отвърнах „Не“, а те: „А модел били ли сте?“. Аз излъгах: „Да, да, аз съм голям модел. Работя за Gucci и Louis Vuitton“, а аз гледам приятеля си и казвам: „Ти си работил за Prada, нали?“. А той: „Да, да, това го правихме в Япония. И така, ние просто си измислихме нещо на място.“

Най-накрая той все пак получава ролята. Участва в 44 епизода на сериала и това поставя основите на следващите му актьорски изяви. Но в интервю за Елън ДеДженерис през 2019 г. актьорът ясно заяви, че ранните му актьорски дни са останали извън полезрението му.

Той е по-висок, отколкото си мислите

Трудно е да се каже, наблюдавайки го на екрана, но Момоа действително е висок близо два метра.Той споделя, че ръстът му е предимство, когато се е явява на прослушване за роли като Кал Дрого (Аквамен) и Конан, разказвайки за Access Hollywood през 2011 г: „Когато имаш голям хаваец, който крещи с пълно гърло… директорите на кастингите малко се плашат. „

Това се оказа работещо.“
Разрезът на лявата му вежда не е стилистичен избор
Снимка: blogspot.com

Всъщност това е белег и още през 2011 г. Момоа разказа на Access Hollywood страшната история за това как се е сдобил с него. „Беше лудост“, казва той пред Access. „Един човек разби чаша с бира в лицето ми. Получих малко над 140 шева“.

Той е запален скален катерач и има собствена линия продукти за катерене
Снимка: Jeff Lipsky

„Катеренето ме намери, благослови ме и аз се влюбих в него“, неведнъж е казвал актьорът. През последните няколко години видяхме колко добър катерач е звездата от „Аквамен“ чрез канала му в YouTube и страницата му в Instagram.

Той не е просто любител – той е уважаван от някои от най-големите имена в този спорт. През 2019 г. дори се среща с Джими Чин, режисьор на спечелилия „Оскар“ филм „Сам на скалата“. Той дори лично връчва на Чин статуетката за най-добър документален филм. Момоа има и собствена линия продукти за катерене с компанията So iLL.

Притежава и бизнес за бутилирана вода
Снимка: Mananalu

В стремежа си да намали броя на пластмасовите бутилки за еднократна употреба, които замърсяват световния океан, Момоа основава компанията Mananalu през април 2019 г. В уебсайта ѝ се посочва, че по-малко от 9% от пластмасата се рециклира, а само 3% от изхвърлените пластмасови бутилки за еднократна употреба се използват за създаването на нов продукт –

„В най-добрия случай отиват на сметището. В най-лошия – в океана“, се казва на уебсайта.

Във видеоклип, с който се обявява стартирането на Mananalu, Момоа казва: „Около 75% от целия алуминий, който някога е бил използван, все още е в обращение днес, а той е 100% рециклируем. Изпивате кенчето и след около 60 дни то ще се върне обратно“.

Зад татуировката на лявата ръка на Момоа се крие много интересно послание
Снимка: MensXP

Покровител на семейството на Момоа е акулата. Според Yahoo Entertainment поредицата от черни триъгълници на лявата ръка на актьора има за цел да наподобява зъби на акула. Предполага се, че когато той е във водата, това помага на акулите да разпознаят, че той е един от тях.

Момоа играе Ози Озбърн в музикалния клип към песента на Принца на мрака от 2020 г. „Scary Little Green Men“

В задкулисен тийзър за музикалния видеоклип Момоа казва: „Просто съм много развълнуван и удостоен с честта, че Ози и Шарън ми се довериха да промотирам видеоклипа. Много съм щастлив. Никога и през милиард години не бих си помислил, че един от моите идоли ще ме покани да работя с него. Бях като: Ще го направя за теб по всяко време, приятелю“. 

В допълнение към многото други умения на Момоа, той е и отличен музикант
Снимка: Getty images

Основен инструмент на Момоа е китарата. През октомври 2020 г., докато интервюираше китариста на Guns N’ Roses, той се забавляваше с китарите на Слаш, но наскоро се захвана и с бас китарата. За да усъвършенства уменията си, той се упражнява с някои от най-добрите: През септември 2020 г. той се среща с басиста на Primus Лес Клейпул. Същия месец се качва на сцената за участие с групата на Майк Хейс.

Момоа е добър приятел с Лени Кравиц, бившия съпруг на Лиза Бонет, близък е и с доведената си дъщеря Зоуи Кравиц

През октомври 2020 г. в корица на списание Men’s Health Кравиц ясно и просто заявява, че между него и Момоа няма никакви пререкания.

Снимка: Getty images

„Хората не могат да повярват колко близки сме с Джейсън или колко близки все още сме с майката на Зоуи, как всички сме свързани“, казва Кравиц. „Оставяш любовта да властва, нали?“

Кравиц е женен за Бонет от 1987 до 1993 г. и имат една дъщеря – Зоуи, заедно.

„Искам да кажа, че очевидно след раздялата се изисква работа. Необходимо е известно време за изцеление и размисъл и така нататък“, добави Кравиц. „Но що се отнася до Джейсън и мен? Буквално в момента, в който се запознахме, си казахме:

„О, да. Обичам този пич“.

В крайна сметка, Джейсън и Лиза също се разделят. Двамата наскоро финализираха развода си.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас