Дейвид Греъм, озвучил сериали като „Pepa Pig“ и „Doctor Who“, почина

Снимка: Charley Gallay/Getty

Дейвид Греъм, озвучил сериали като „Pepa Pig“ и „Doctor Who“, почина

Снимка: Charley Gallay/Getty
Сподели

Дейвид Греъм, актьорът, който озвучава героите в телевизионни сериали, сред които „Peppa Pig“, „Thunderbirds“ и „Doctor Who“, почина на 99-годишна възраст.

На екрана той се появява в два епизода от първата серия на „Doctor Who“, предаде BBC. Става много по-известен като неемоционалния и суров глас на Далеките.

В интервю за Mirror през 2015 г. относно озвучаването на Далеките – Греъм си спомня: „Създадох го заедно с Питър Хокинс, друг актьор. Приехме този стакато стил, след което го подадоха през синтезатор, за да го направят по-зловещ“.

Той озвучава и Паркър във футуристичния детски куклен сериал „Thunderbirds“. Играе и пилота Гордън Трейси и инженера Брейнс в периода 1965-1966 г.

През 2015 г. той отново изпълнява ролята на Паркър в римейка на сериала по ITV наречен „Thunderbirds Are Go!“. Греъм  е единственият член на оригиналния актьорски състав, който се завръща.

Той разказва пред The Mirror, че създателят на сериала Джери Андерсън е помогнал за вдъхновението за гласа на Паркър още през 60-те години на миналия век.

Джери ме заведе на обяд, защото искаше да чуя гласа на някого – на сервитьор“, каза актьорът.

Синът на Андерсън, телевизионният продуцент Джейми Андерсън, твърди, че Греъм е бил

„винаги любезен и щедър с времето и таланта си“.

Актьорът, който е роден в Лондон, разказва пред The Mirror, че още в началото е знаел каква кариера иска да преследва.

„В училище винаги съм искал да изрецитирам стихотворението или да прочета историята. Винаги съм искал да играя“, казва той пред вестника.

Налага се обаче да отложи актьорските си интереси, когато настъпва Втората световна война.

Тогава работи като механик на радар.

След като не харесва следвоенната си работа на офис служител, се премества при сестра си и нейния съпруг в Ню Йорк, където посещава театрално училище. Завръща се у дома след края на обучението си и работи в репертоарен театър преди да получи възможността да озвучава първия сериал на „Доктор Кой“.

Греъм е бил и член на трупата на Лорънс Оливие в Националния театър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас