Филмовата индустрия е в криза: Мърчандайзингът ли е ключът към спасението?

theguardian.com

Филмовата индустрия е в криза: Мърчандайзингът ли е ключът към спасението?

theguardian.com
Сподели

Филмовата индустрия е в криза, пише за Guardian журналистът Стюарт Херитадж. Може би сте виждали как големите холивудски продукции се представят все по-зле в боксофисите. Наблюдаваме как режисьори като Дейвид Линч и Франсис Форд Копола се борят за финансиране или разпространение, което води до въпроса

дали славните дни на киното наистина са зад гърба ни.
theguardian.com

Филмите обаче все още представляват успешен пазар, но не в сферата на киното, а в тази на маркетинг продажбите. Ново проучване за филмовата индустрия, известно като QR Code Reader, открива най-печелившите филмови цитати на всички времена, които се използват върху мърчандайз стоки, създадени от фенове.

theguardian.com
Най-доходоносният мърч, създаден от фенове, е „Бонд, Джеймс Бонд.“

„В британския сайт за продажби Etsy има почти 4000 артикула с този цитат, които се продават средно за 82,47 долара.

theguardian.com

На второ място в списъка е цитатът „Виждам те“ от „Аватар“. На пръв поглед може да ви се стори изненадващо, че

една невероятно забравена реплика от филм, за която никой никога не се сеща,

е вторият най-доходоносен цитат от филм, който се поставя върху мърч стоки. В сайтовете за продажби могат да се открият множество продукти с този цитат – от покани за рождени дни до персонализирани рамки за подаръци от Лего.

Снимка: theguardian.com

Сред предпочитаните стоки е  волейболният приятел на Том Ханкс от филмаCast Away“ Образът му е вдъхновение за  щампи, тениски, значки и дори сферична саксия с кървав отпечатък от ръка.

Други печеливши цитати от филми, които хората обичат, са „Това е Спарта“ от 300 , „Отмъстителите се събират“ , „Добро утро, Виетнам“ и „Уилсън“ от „Кастауей“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас