Никълъс Кейдж се отказва от киното

Снимка: Getty Images

Никълъс Кейдж се отказва от киното

Снимка: Getty Images
Сподели

В свое скорошно интервю за Uproxx Никълъс Кейдж обяви, че сериозно обмисля да се оттегли от актьорската си кариера в киното. Носителят на „Оскар“ се е снимал в над 100 филма през кариерата си и смята, че е „казал почти всичко, което е имал да каже в киното“.

Той все пак не планира да се откаже напълно от актьорското майсторство.  Преминаването към театъра и/или телевизията звучи по-вероятно.

„Мисля, че трябва да направя може би още три или четири филма преди да стигна дотам”, поясни той. Кейдж поясни, че му се е искало да напусне киното още след края на снимките на „Сценарий за мечти”, но вече е подписал още няколко други договора, които трябва да изпълни.

„Ще бъда много строг и много стриктен в процеса на подбор занапред”, категоричен е актьорът.

Друга причина, поради която Кейдж би искал да се оттегли от актьорството, е неговото семейство.

„Следващия месец ще навърша 60 години, а баща ми почина на 75 години. Ако имам късмет, ще имам повече години от него, но не знам. Какво ще правя със следващите си 15 години? Ами какво е важно? Важни са децата ми, а аз имам дъщеричка”, отбеляза още той.

През 2023 г. Кейдж се снима в няколко филма –„Сценарий за сън“, „Ренфийлд“ и „План за пенсиониране“. Сред предстоящите му премиери е филмът на ужасите „Дълги крака“ на Оз Пъркинс и Майка Монро.

Актуално

Избрано за вас