Жерар Депардийо се изправя пред съда през есента

Снимка: Ammar Abd Rabbo / El Gouna Film Festival / AFP via Getty Images file

Жерар Депардийо се изправя пред съда през есента

Снимка: Ammar Abd Rabbo / El Gouna Film Festival / AFP via Getty Images file
Сподели

Жерар Депардийо ще бъде съден за сексуално насилие, обяви парижката прокуратура, цитирана от Би Би Си. Съдебният процес ще започне през октомври. То ще бъде във връзка с едно от обвиненията, заради които вчера 75-годишният актьор бе привикан на разпит в полицията.

Към момента Депардийо е разследван заради оплакванията на две жени. Описаните от тях инциденти са се случили на снимачните площадки на два френски филма през 2014 и 2021 г. Актьорът бе задържан от френската полиция на 29 април, но е

бил освободен още същия ден,

казва адвокатът му.

През есента съдът ще разглежда само едно от обвиненията, това от 2021 г. Ищцата твърди, че била нападната по време на снимките на филма „Les volets verts“ (Зелени капаци), когато пресичала коридор и Депардийо я приклещил, за да я опипа.

Това далеч не са първите обвинения срещу френския актьор. През 2020 г. актрисата

Шарлот Арно заяви, че е била изнасилена

през 2018 г. В изявлението си от понеделник вечерта прокуратурата изтъква още, че Жерар Депардийо е бил обект на разследване и по този случай. Доказателствата са били представени пред прокуратурата и предстои да стане ясно дали срещу актьора няма да бъдат повдигнати още обвинения.

Дело за изнасилване се опита да заведе и актрисата Елен Дарас, но случаят бе отхвърлен от прокуратурата заради изтекла давност.

Депардийо отрича всички обвинения и в прочувствено писмо, изпратено до „Фигаро“ миналата година, заявява, че никога през живота си не е наранявал жена.

Актуално

Избрано за вас