Иън Маккелън, изиграл Гандалф и Магнито, е пострадал в представление

Снимка: Warner Bros.

Иън Маккелън, изиграл Гандалф и Магнито, е пострадал в представление

Снимка: Warner Bros.
Сподели

Иън Маккелън е в „добро настроение“ и се очаква да се възстанови „бързо и напълно“ след падане по време на представлението “Player Kings“ в понеделник вечерта, съобщи говорител на театър „Ноел Кауърд“ в Лондон. Това пише The Guardian.

След падането Маккелън е бил откаран в болница. Публиката е била евакуирана от театъра на Уест Енд и е била уведомена, че

вечерното представление е отменено.

По-късно говорител на театъра потвърди, че представлението във вторник вечерта също е отменено, „за да може Йън да си почине“. Очакваше се Маккелън да участва в следващото представление в сряда.

Снимка: AP

85-годишният Маккелън, който изпълнява ролята на Джон Фалстаф, е играл в бойна сцена, в която участват принцът на Уелс и Хенри Пърси, когато пада от предната част на сцената. Когато осветлението в залата се включило, актьорът извикал от болка и персоналът се притекъл на помощ, съобщи Би Би Си.

Пол Неро, писател и телевизионен водещ, пише в X (Twitter):

„Публиката е шокирана от падането на сър Иън Маккелън

от сцената тази вечер в театър „Ноел Кауърд“. Персоналът работи усилено, за да му помогне. Мислите ми са с него, актьорите и екипа“.

Един от зрителите, Пол Критчли, методистки свещеник от Норфолк, разказва пред информационната агенция PA: „Изглежда, че сър Иън се е спънал, когато се е придвижвал надолу по сцената. Той набира скорост, докато се движи надолу, в резултат на което пада от сцената точно пред очите на публиката“.

Снимка: Getty Images

„Светлините в залата се включиха много бързо, докато екипът на сценичното ръководство и екипът от предната част на залата се заеха с инцидента. Веднага бяхме евакуирани, за да може сър Иън да бъде лекуван насаме. Ръководството на театъра обяви, че представлението е отменено, че сър Иън се подлага на лечение и че е извикана линейка“, продължава разкажа си оцевидецът.

„Беше шокиращо да наблюдавам падането му и му пожелавам бързо възстановяване. Мислите ми са с неговите колеги от актьорския състав, сценичния екип и екипа на театър „Ноел Кауърд“.

Друг член на публиката, Сандро Трапани, заяви пред Би Би Си, че инцидентът е бил „много шокиращ“.

„Наистина се надявам, че той ще се оправи“, каза тя.

„Доколкото видях, той беше в съзнание, защото помоли за помощ“.

„Player Kings“ е постановка по „Хенри IV“ на Шекспир, части I и II, и започна 12-седмичното си представяне на Уест Енд през април.

Кариерата на Маккелън продължава повече от шест десетилетия.
Снимка: Warner Bros.

На екрана той е най-известен с ролята на Магнито във филмите за Х-Мен и Гандалф във филмовата трилогия Властелинът на пръстените по книгите на Дж. Р. Р. Толкин.

На сцената е играл Шекспирови герои, сред които Ричард II, Макбет, Кориолан и Крал Лир.

Многобройните му актьорски изпълнения са довели до редица отличия през годините, включително няколко награди „Оливие“.

Актуално

Избрано за вас