Джеймс Блънт обеща да смени името си, феновете избират

Снимка: PA

Джеймс Блънт обеща да смени името си, феновете избират

Снимка: PA
Сподели

Певецът Джеймс Блънт обеща да промени името си законно с най-популярното предложение на феновете си. Разбира се, в предложението му има и уловка.

50-годишният музикант обеща, че

ако преиздадената версия на дебютния му албум „Back to Bedlam“ заеме първо място в класациите,

той ще смени името си с нотариален акт.

Във видеопослание, публикувано в X (Twitter), Джеймс Блънт заяви, че албумът, в който са включени хитове като „You’re Beautiful“, „Goodbye My Lover“ и „High“, се преиздава на 11 октомври. Повод е 20-годишнината от издаването му.

„Ще оставя хората да решат“, казва музикантът в краткото видео. Той добавя:

„Ако албумът не стане номер едно, няма да си сменя името“.

В рамките на няколко часа след публикуването на видеото – то събра над 800 000 гледания и повече от 2000 коментара. Едно от най-харесваните предложения за ново име на артиста е Блънти МакБлънтфейс.  В свое интервю през септември певецът обяви, че не го харесва и не би искал да смени настоящото си име с него.

Сред останалите популярни предложения бяха Блеймс Джънт, Джеймс Кордън и Ник Поуп.

„Back to Bedlam“ се превърна в един от най-продаваните албуми през 2000-те години в Обединеното кралство и е на 17-о място в списъка на най-продаваните в историята на британските класации. Това сочат данни в сайта Official Charts. Сингълът му „You’re Beautiful“ достига номер едно както в Обединеното кралство, така и в САЩ, предаде Sky News.

Джеймс Блънт издава още седем албума. Последният е „Who We Used To Be“ от 2023 г.

Освен че обяви излизането на юбилейния си албум, певецът тръгва и на турне в Обединеното кралство и Европа. На 16 февруари следващата година ще свири в лондонската зала The O2 Arena. Турнето включва още Белфаст, Дъблин, Лийдс, Глазгоу и Манчестър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас