Театрален спектакъл отбелязва 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов

Театрален спектакъл отбелязва 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов

Сподели

Спектакъл отбелязва 160-годишнината от рождението на Алеко Константинов и 75-годишнината на актьор Стефан Попов, съобщават от театър-студио 4хС. Премиерата на „Щастливеца“ е на 30 септември в салона на театър – лаборатория „Алма алтер“.

Стефан Попов е в ролята на Алеко.

„Този авторски спектакъл е конгломерат от художествени текстове, писма, биография и летописи – едно виртуозно шоу, истинско, живо, пленително с музика на живо, чувство за хумор, танци, песни и вечните текстове на Алеко Константинов, които и днес звучат толкова актуално. Ще се впуснем в криволичещия и изпълнен с бури живот на Алеко, който не го сломява, а му донася прозвището Щастливеца. Да си щастливец е въпрос на избор, а не на съдба“, разказват от екипа на проекта.

С този спектакъл те искат да покажат

алтернативата и правото на избор на всеки от нас да бъде щастлив,

искат да насърчат своите съвременници да търсят и избират щастието в живота, предава БТА. „Именно затова спектакълът се отличава със своята синкретична форма, съчетаваща музика, пластика, текст, светлина и неповторимото слово на Алеко“, допълват от 4хС.

„Щастливеца“ е спектакъл, който ще ви срещне с бай Ганьо, ще ви отведе до Чикаго и назад, ще затанцуват кокетките, ще усетите миризмата на параходите и железниците, министър ще се качи на сцената, па накрая всички ще изядем по една круша и ще запеем: „Ниагара, Ниагара, Ниагара, най-голямата ни водна морска гара, падаш отвисоко, плуваш надълбоко, обичам те…”, коментират от екипа.

Режисьор е Николай Георгиев. Хореографията е наПетя Йосифова-Хънкинс. Участват още Петя Йосифова, Мариела Димитрова, Адрияна Славова, Станимира Димова. Музика на живо изпълнява Георги Арсов – китара, Жулиян Желязков – пиано, и Адриан Асенов – кахон.

Актуално

Избрано за вас