Джъстин Тимбърлейк отказва да се признае за виновен в съда

Снимка: John Roca/ Newsday via AP.

Джъстин Тимбърлейк отказва да се признае за виновен в съда

Снимка: John Roca/ Newsday via AP.
Сподели

В петък (2.08) Джъстин Тимбърлейк се яви в съда по делото за шофиране в нетрезво състояние в Лонг Айлънд. Той не каза почти нищо по време на кратката процедура, тъй като съдията не прие неговото признание за невинност и му отне правото да шофира в Ню Йорк., пише Guardian.

Полицията в крайморското село Саг Харбър арестува Тимбърлейк на 18 юни, след като според властите той е преминал през знак „Стоп“. Излязъл е от лентата си и е

слязъл от своето BMW, лъхайки на алкохол.

Изпълнителят не беше задължен от съда да се върне в САЩ за датата на съдебното заседание. В събота вечер той ще изнесе концерт в белгийския град Антверпен. Адвокатът му, Едуард Бърк младши, твърди, че Тимбърлейк не е бил пиян и че делото трябва да бъде прекратено.

Снимка: John Roca/ Newsday via AP.
„Фактите показват, че той не е бил в нетрезво състояние“,

заяви Бърк в петък според Newsday. „Ще го кажа отново: Джъстин Тимбърлейк не е бил в нетрезво състояние и ние сме напълно уверени, че това обвинение, това наказателно обвинение, ще бъде отхвърлено.“

Съдията на село Саг Харбър Карл Айръс отне шофьорската книжка на Тимбърлейк в щата Ню Йорк и заплаши да наложи заповед за забрана на Бърк, като заяви, че коментарите на адвоката пред медиите са били неуместни.

Айръс  насрочи следваща датата на съдебния процес за 9 август.

Преди това Тимбърлейк се е явил лично в съда, но се е наложило обвинението му да бъде повторено поради пропуск в документацията. Бърк заяви, че в оригиналния обвинителен документ липсва подпис на полицейски сержант.

Снимка: Sag Harbor Police Department

По данни на полицията Тимбърлейк е бил спрян, след като е напуснал хотел в Саг Харбър около 12,30 ч. сутринта. „Очите му бяха кръвясали и изпъкналии, от дъха му се носеше силна миризма на алкохолна напитка. Не можеше да фокусира вниманието си. Говорът му беше неясен. Беше нестабилен на крака и се представи зле на всички стандартизирани полеви тестове за трезвеност“, заяви полицията в съдебното досие.

Според полицията 43-годишният Тимбърлейк е казал на полицая, че е изпил едно мартини и е изпращал приятели до дома им. Той е бил арестуван и е прекарал нощта в ареста на полицейския участък.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас