Какво знаем до момента за смъртта на Лиъм Пейн?

Какво знаем до момента за смъртта на Лиъм Пейн?

Сподели

Музикалната звезда Лиъм Пейн почина на 31-годишна възраст в Буенос Айрес, Аржентина, в сряда, след като падна от балкона на хотелската си стая.

Подробностите за смъртта на британския певец все още не са изяснени. Информацията от службите за спешна помощ тепърва и други органи тепърва  започват да изясняват картината на събитията.

Снимка: Courtesy of Republic Records

Пейн беше световна звезда и част от обичаната момчешка банда One direction. Тя беше създадена в телевизионното предаване „The X factor“ през 2010 г. Приятелите му от групата публикуваха поредица от прочувствени изявления, в които заявиха, че са

„напълно опустошени“ от смъртта му.
Снимка: Splash
Защо Лиъм е бил Аржентина?

Пейн е отседнал в хотел в елитния квартал Палермо в аржентинската столица.Според персонала той е бил в хотела от два или три дни и е бил в страната, за да посети концерт на Найл Хоран.

Хоран беше в Аржентина по време на турне и двамата бяха останали в приятелски отношения след раздялата на One Direction през 2016 г. По-рано този месец Пейн написа в Snapchat, че е посетил приятеля си, за да си поприказват, като каза: „Отдавна не сме си говорили с Найл, имаме много неща за обсъждане.“ Той добави: „Няма лоши чувства или нещо подобно, но трябва да поговорим.“

 

Пейн присъства на концерта, като отново публикува в социалните мрежи видеоклипове, на които той е с приятелката си Кейт Касиди. Би Би Си разговаря и с фенката Ноелия Верон,  която го е видяла на 30 септември и след това отново на концерта на 2 октомври. „Той беше добре. По-късно хората казаха, че е бил или пиян, или дрогиран. Но това изобщо не беше така. Той говореше с нас, прегръщаше ни и дори се шегуваше.“, казва тя. Когато Верон го видяла на концерта на Найл, тя казала, че той „танцувал, махал с ръце и се радвал“ и „изглежда се забавлявал“.

Знаем също, че в дните преди смъртта си попзвездата е посетил къщата на свой приятел в Аржентина, отново с Касиди. Но когато Пейн пада смъртоносно в сряда, Касиди вече е напуснала страната.

Какво се случи на 16-ти октомври ?

Пейн е документирал голяма част от пътуването си в Snapchat, включително снимки на храна, планове да играе поло и шеги за косата си. Но в нито един от постовете му не се споменаваше хотел CasaSur, в който е отседнал малко преди смъртта си.

Знаем, че около 17:00 ч. местно време (21:00 ч. българско време) в сряда е било подадено обаждане до службите за спешна помощ от персонала на хотела с молба да се реагира на гост на хотела, „който е завладян от наркотици и алкохол“ и „разрушава стаята си“.

„Не знам дали животът на госта е в опасност. Но той има стая с балкон и малко се страхуваме, че може да направи нещо животозастрашаващо“, казва управителят на рецепцията на хотела във второто обаждане.

Снимка: news.sky.com

Стаята на Пейн се намирала на третия етаж и имала балкон на около 14 м над вътрешния двор. Предполага се, че е паднал от балкона около 17:07 ч. местно време. Полицията е пристигнала няколко минути по-късно. Персоналът на хотела им съобщил, че в двора, където е открито тялото на Пейн, се е чул силен звук. Той е обявен за мъртъв на място, като службите за спешна помощ заявяват, че

„не е имало възможност за реанимация“.
Правена ли е аутопсия?

Тялото на Пейн е извадено от хотела около 20:30 ч. местно време и същата вечер е извършена аутопсия. Тя установява, че той е претърпял „множество травми“ и „вътрешни и външни кръвоизливи“ според прокуратурата. В предварителния доклад се посочва, че той е имал 25 наранявания, които „съответстват на падане от голяма височина“. В него се допълва също, че при падането си той може да е бил в пълно или частично безсъзнание.

Все още не е установено дали в организма на Пейн по време на смъртта е имало алкохол или наркотици.

Властите разпитаха и петима свидетели, за да помогнат да се съберат сведения за последните часове от живота на Пейн, включително трима служители на хотела, както и две жени, които са били с певеца, но са напуснали хотела преди смъртта му. Разследващите искат също така да установят „възможното участие на трети лица в събитията преди смъртта на жертвата“.

Как е изглеждала хотелската му стая?
Снимка: ARGENTINA

При спешното повикване персоналът на хотела подчертава, че Пейн е „разрушил стаята си“, а полицията казва, че е открила стаята в „пълен безпорядък“. Открити са бутилка уиски, запалка, паспорт и мобилен телефон. Твърди се, че в стаята имало „различни счупени предмети“ и били намерени лекарства, включително лекарството за тревожност Клоназепам и други лекарства без рецепта.

Събрани са и доказателства и пръстови отпечатъци,
които ще бъдат анализирани в лаборатория.

Местните медии публикуваха и снимки, за които се твърди, че са от стаята му, на които се виждат телевизор със счупен екран, множество бутилки, кутии, свещи, алуминиево фолио и наполовина пълна чаша шампанско. Прокуратурата съобщи, че в стаята са намерени вещества, които изглеждат като „наркотици и алкохолни напитки“, както и счупени парчета мебели и други предмети.

Какво следва?
Снимка: Billboard Argentina

Смъртта на Пейн се разглежда от прокурорите като подозрителна, което означава, че трябва да се установи повече за това какво се е случило преди смъртта му и с кого е контактувал. Предстои да бъде публикуван и токсикологичен доклад, който ще определи дали преди смъртта си е употребявал алкохол и наркотици.

Възможно е да минат няколко дни, докато бъде изготвен този доклад.

Полицията е иззела и лаптопа и телефона на звездата, които могат да предоставят доказателства, а разказите на очевидци могат да помогнат да се установи какво е довело до смъртта му. В петък(18.10) полицията заяви, че близките на Пейн ще трябва да пътуват до Аржентина, за да идентифицират тялото му, преди то да бъде освободено.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас