О, Боже мой! Индиана Джоунс е карал колата ми

Фотокредит: Yorkshire Post

О, Боже мой! Индиана Джоунс е карал колата ми

Фотокредит: Yorkshire Post
Сподели

Не всеки Fiat от 1964 година се е снимал в един от най-дългоочакваните кинопродукции на годината.

В деня, в който тръгваме в надпревара с времето в петия филм за приключенията на Индиана Джоунс, ще ви разкажем за историята на модел 500 D, който получи ключова роля във филма на стойност 300 млн. долара.

Премиерата на „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“ е днес в кината в цяла България на 2D, IMAX и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.


Мартин Уорд е автомобилен журналист от Хъдърсфийлд, Йоркшир. Мъжът купува класическия Fiat 500 преди шест седмици от специализиран дилър и с изненада открива, че колата участва в сцена с преследване в новия филм за Инди.

Тогава Уорд още не знае, че автомобилът е бил управляван не от кой да е, а от самия Харисън Форд.

„Мисля, че е страхотен и просто ме кара да се усмихвам“, казва той пред BBC.

78-годишният Форд участва заедно с писателката и актриса Фийби Уолър-Бридж в последната част на „Индиана Джоунс“, която излиза 40 години след „Похитителите на изчезналия кивот“, първия филм от поредицата.

Фотокредит: Yorkshire Post

Уорд, който е почитател на класическите автомобили, бил наясно, че колата му преди е била използвана от студиото Pinewood, но не знае за кой филм. По-късно разбрал, че в неговия Fiat са се возили Уолър-Бридж, а Форд бил зад воляна.

„Това вероятно ще бъде най-гледаният Fiat 500 в света“, казва Мартин.

„Историята е много хубава. Искам да кажа, че автомобилът така или иначе е класика, Fiat 500 наистина е много колекционерски. Но този вид история с него, че е участвал във филм, управляван от Харисън Форд. Фийби Уолър-Бридж е седяла до него по време на преследване в [Сицилия]. Просто мисля, че това превръща този много специален автомобил в нещо още по-специално. Просто го обичам“, споделя гордият собственик.

Интересна подробност е, че регистрационните номера на автомобила от приключенския екшън, чиято премиера е днес, са същите като на Fiat-а на Уолдън. Това потвърждава всяка дума до тук.

Този малък автомобил, който е прекарал по-голямата част от над 50-те си години живот в Италия, сега се озовава в графство Йоркшир.

Собственикът му споделя още, че не е нужно дори да го кара. Чувства се щастлив само като седи в него.

„Където и да отида, хората се спират и го заглеждат“.
Фотокредит: Yorkshire Post

Четете още:

Румънската блуза с шевици – от „Индиана Джоунс“ до корица на Vogue с Адел

Харисън Форд със „Златна палма“, Индиана Джоунс се просълзи в Кан

Харисън Форд – кисел спец по „Психотерапия“ с хонорар от шоколад

Актуално

Избрано за вас