Кучето на Ален Делон ще бъде евтаназирано и погребано с него?

Снимка: Getty Images

Кучето на Ален Делон ще бъде евтаназирано и погребано с него?

Снимка: Getty Images
Сподели

Ален Делон почина на 18 август, а неговото 11-годишно куче Лубо скоро може да го последва. Макар че животното не е болно, то е възможно да бъде евтаназирано в съответствие с изричното желание на покойния му стопанин. Още през 2018 г. в интервю за Paris Match актьорът сподели своето намерение: „Ако умра преди него, ще помоля ветеринарния лекар да си тръгнем заедно. Той ще го приспи така, че да умре в ръцете ми. Предпочитам това, отколкото да знам, че той ще страда и ще бъде оставен да умре на моя гроб“.

 

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Anouchka Delon (@anouchkadelon)

През годините Ален Делон участва в множество кампании за защита на животните, включително за премахване на бикоборството. Той често е изразявал отвращението си от „звука на оръжия, които стрелят по вълци и всички други животни“. Това споделя Фондация „30 милиона приятели“. Ще бъде ли кучето му Лубо евтаназирано, както пожела Ален Делон, или ще му бъде намерен нов дом?

Снимка: magnifisonz.com
Актьорът е имал повече от 50 кучета, 35 от които са погребани в семейното имение

в Души-Монкорбон, в Централна Франция. „Когато кучетата са по двойки, ги погребвахме заедно. Целият ми живот е там – в тези гробове. Искам да бъда погребан сред моите животни“, настоява той.

След смъртта на актьора няколко организации за защита на животните се противопоставиха на евтаназията на кучето. Когато actu.fr се свърза с фондация „Бриджит Бардо“  те потвърдиха, че са предложили да се грижат за животното. За момента няма окончателно решение, тъй като Лубо все още е при семейството на Делон.

Фондация „30 милиона приятели“ също се надява, че кучето ще бъде осиновено, тъй като все още е в добро здраве. „Ако Ален Делон си отиде преди Лубо и никой, в което се съмнявам, не е в състояние да се грижи за него, Фондация „30 милиона приятели“
ще поеме задачата да намери човек, който да се грижи за него и да му осигури добро бъдеще“,
обеща Реха Хутин, председател на Фондацията. Това предложение беше потвърдено и днес, за да може Лубо да продължи да живее спокойно.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас