Нови искове за сексуално насилие са подадени срещу Шон “Diddy“ Комс

Снимка: Rebecca Sapp/WireImage

Нови искове за сексуално насилие са подадени срещу Шон “Diddy“ Комс

Снимка: Rebecca Sapp/WireImage
Сподели

Нови искове са подадени срещу Шон “Diddy“ Комс, включително един, в който рапърът и влиятелен американски хип-хоп продуцент е обвинен в сексуално посегателство над непълнолетно лице. Това съобщи адвокат, цитиран от световните агенции.

Гражданските искове, подадени в Ню Йорк от шестима души, са част от поредица от производства. Те включват над 100 предполагаеми жертви. Срещу Комс има граждански обвинения за ръководене на система за сексуално насилие и изнудване.

Снимка: REUTERS/Jane Rosenberg, Getty Images

„Планираме да подадем множество други жалби през следващите седмици срещу г-н Комс и други обвиняеми“, предупреждава адвокатът Тони Бъзби.

Исковете, подадени от две жени и четирима мъже, чиято самоличност не се разкрива, обхващат периода от 1995 г. до 2021 г., става ясно то думите на адвоката. Един от жалбоподателите твърди, че Diddy го е нападнал сексуално, когато е бил на 16 години, докосвайки гениталиите му. Това се е случило през 1998 г. близо до Ню Йорк по време на парти, организирано от продуцента, съобщава БТА.

Според твърдението, по онова време Комс е обяснил на тийнейджъра, че трябва да приеме подобно поведение,

„за да пробие в музикалната индустрия“.

Същевременно през май 2025 г. продуцентът го очаква федерален наказателен процес за предполагаемо използване на музикалната му империя за подпомагане на насилствена система за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и изнудване. Шон Комс не се признава за виновен.

Той бе признат за една от най-влиятелните фигури в хип-хопа преди вълната от обвинения през последната година да навреди на репутацията му в индустрията.

Под псевдонимите Пъф Деди, Пи Диди, Диди и други, Шон Комс се утвърди като важна фигура на хип-хоп сцената от Източното крайбрежие. През 1993 г. продуцентът основа „Bad Boy Records“. Сред изпълнителите на компанията са покойният Ноториъс Би Ай Джи и Мери Джей Блайдж.

Снимка: Rich Polk/Getty

Албумът му „No Way Out“ беше отличен с награда „Грами“ за най-добър рап албум през 1998 г. През десетилетията Шон “Diddy“ Комс натрупа огромно богатство, отчасти благодарение на успешните си бизнес начинания, включително в алкохолната индустрия.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас