Обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуално насилие: 16 жени твърдят, че ги упоил

Снимка: JOHN LAMPARSKI/WIREIMAGE

Обвиниха Дейвид Копърфийлд в сексуално насилие: 16 жени твърдят, че ги упоил

Снимка: JOHN LAMPARSKI/WIREIMAGE
Сподели

Американският илюзионист Дейвид Копърфийлд е обвинен в сексуално насилие от шестнадесет жени. Част от тях са били непълнолетни по време на предполагаемите инциденти, предаде АФП, като цитира британския в. „Гардиън“. Три от дамите твърдят, че известният маг ги е упоил, преди да правят секс.

Американското издание на британската медия подчертава, че е разговаряло с повече от 100 души, проверило е полицейски и съдебни документи по време на разследването. То обхваща периода от края на 80-те години на миналия век до 2014 г.,  отбелязва АФП.

Адвокатите на 67-годишния Дейвид Копърфийлд казват пред в. „Гардиън“, че

клиентът им отрича да е извършил каквото и да било нарушение

и „никога не се е държал неподходящо с когото и да било, още по-малко с непълнолетни“.

Илюзионистът е най-известен с това, че накара Статуята на свободата да изчезне. През 90-те години на миналия век той имаше връзка с германския модел Клаудия Шифър, припомня АФП.

През 2018 г. той беше обвинен в сексуално посегателство от бившия американски модел Бритни Луис. Тя твърдеше, че е била дрогирана и сексуално насилвана три десетилетия по-рано, когато е била непълнолетна.

Тогава Копърфийлд отхвърли обвиненията на манекенката. Луис е една от 16-те обвинителни на мага, с които в. „Гардиън“ е разговарял.

Други жени обвиняват илюзиониста, че ги е

докосвал на сцената

по време на представленията си, пише БТА.

Дама, представяща се с псевдоним, пък казва, че се е запознала с Дейвид Копърфийлд, когато е била на 15 години. През следващите години той ѝ се обаждал късно вечер и ѝ изпращал подаръци. Когато била на 18 години, двамата имали сексуална връзка по взаимно съгласие, отбелязва жената. Адвокатите на Копърфийлд заявиха пред „Гардиън“, че двамата са имали връзка по взаимно съгласие, която е продължила четири години. Илюзионистът „категорично

отрича всякакво съмнение за ухажване

или друго неправомерно поведение“.

Името на Дейвид Копърфийлд е сред изброените в съдебните документи, свързани с делото на Джефри Епстийн – американският финансист, който се самоуби в затвора през 2019 г. Той трябваше да бъде изправен пред съда за сексуални престъпления и трафик на хора. Фактът, че името му е включено в списъка, не означава, че магът е участвал в незаконно или неприемливо поведение, отбелязва АФП.

„Нашият клиент не е знаел нищо за ужасяващите престъпления на Епстийн, казват адвокатите на илюзиониста пред в. „Гардиън“. Потърсени от АФП, представителите на Копърфийлд не отговориха веднага на запитването.

Актуално

Избрано за вас