Обвиниха кънтри звездата Гарт Брукс в сексуално насилие и побой

Снимка: Brynn Anderson/Pool/Getty Images

Обвиниха кънтри звездата Гарт Брукс в сексуално насилие и побой

Снимка: Brynn Anderson/Pool/Getty Images
Сподели

Звездата на кънтри музиката Гарт Брукс е обвинен в сексуално посегателство и побой в съдебен процес от „Джейн Роу“. Тя твърди, че е работила като фризьорка и гримьорка за награждавания певец.

В жалбата се посочва, че предполагаемите инциденти са се случили през 2019 г.  Тя твърди, че е била изнасилена от Брукс по време на работно пътуване.

Артистът не пропусна да отговори на обвиненията.

„През последните два месеца бях тормозен – станах жертва на заплахи и се говориха се лъжи за мен. Дискутираше се и какво би било бъдещето ми, ако не напиша чек за много милиони долари“.

„Парите за мълчание, независимо колко са много или малко, си остават пари за мълчание. В моето съзнание това означава, че

признавам поведение, на което не съм способен – грозни действия,

които никой човек не бива да прави на друг“, добави той. „Заведохме дело срещу този човек преди близо месец, за да се обявим срещу изнудването и клеветата. Подадохме го анонимно заради семействата на двете страни“.

Твърди се, че Роу е започнала да се грижа за прическата и грима на Брукс през 2017 г.

В допълнение към сексуалното насилие и побоя, в

иска се твърди, че

кънтри звездата многократно е разкривала гениталиите и задните си части, говорил е за секс

и е споделял фантазии с Роу. Освен това – ѝ е изпращал текстови съобщения със сексуално съдържание.

По време на един от предполагаемите инциденти през 2019 г. Брукс е излязъл от душа гол, „сграбчил ръцете ѝ и ги е наложил“ върху гениталиите си. При друг предполагаем инцидент през май 2019 г. я

изнасилил в хотелска стая по време на работно пътуване до Лос Анджелис.

Адвокатите на Роу заявиха пред CNN, че „усилията на Брукс да заглуши клиента ни не са нищо друго освен акт на отчаяние и опит за сплашване“.

„Убедени сме, че Брукс ще бъде подведен под отговорност за действията си“, казват адвокатите Дъглас Х. Уигдор, Джийн М. Кристенсен и Хейли Бейкър.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас