Почина звездата от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Джон Аштън

Снимка: Richard Shotwell/Invision/AP

Почина звездата от „Ченгето от Бевърли Хилс“ Джон Аштън

Снимка: Richard Shotwell/Invision/AP
Сподели

Джон Аштън, актьорът ветеран, който изигра грубия, но симпатичен полицейски детектив Джон Тагарт във филмите „Ченгето от Бевърли Хилс“, почина. Той си отива на  76 години.

В своята кариера, продължила повече от 50 години, Аштън редовно е участвал в телевизионни сериали и филми, сред които „Среднощно бягане“, „Малка голяма лига“ и „Gone Baby Gone“.

Във филмите за „Ченегето от Бевърли Хилс“ Аштън играе съществена част от едно незаличимо трио. Макар че Аксел Фоули (Еди Мърфи) , детектив от Детройт, който следи случай в Лос Анджелис, е главният герой, двамата местни детективи –

Били Роузууд (съдия Райнхолд) и Тагарт на Аштън – са негови сътрудници.

Аштън участва в първите два филма, започвайки с оригинала от 1984 г., пише AP. Той се завръща и в продукцията на Netflix, „Полицаят от Бевърли Хилс: Аксел Ф“, пуснат по-рано тази година.

Актьорът изиграва още по-безскрупулен герой в комедията на Мартин Брест от 1988 г. – „Среднощно бягане“. Той е и ловец на глави, който преследва издирвания счетоводител на Чарлз Гродин в „Херцогът“. В лентата си партнира с Робърт Де Ниро. 

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас