Почина американският комик и звезда от „Успокой топката“ – Ричард Люис

Снимка: Getty Images

Почина американският комик и звезда от „Успокой топката“ – Ричард Люис

Снимка: Getty Images
Сподели

Комикът и актьор Ричард Люис, чието остроумие в предавания като „Curb Your Enthusiasm“ („Успокой топката“) и „Anything but Love“ забавляваше публиката в продължение на десетилетия, е починал. Това съобщи неговият публицист Джеф Ейбрахам, цитиран от CNN. Той беше на 76 години.

Изпълнителят е починал в дома си в Лос Анджелис във вторник вечерта (27 февруари) след сърдечен удар. През април 2023 г. Ричард разкри, че живее с болестта на Паркинсон.

Люис се появява за пръв път в „The Tonight Show Starring Johnny Carson“ през 1974 г. Оттогава

се превръща в основна фигура на нощната комедийна сцена.

На екрана той играе себе си в продължение на години в „Curb Your Enthusiasm“ заедно със своя приятел Лари Дейвид.

Снимка: WireImage

В разцвета на кариерата си с кабелните предавания през 80-те години на ХХ век Люис се насочва и към актьорски роли. Снима се с Джейми Лий Къртис в ситкома „Anything but Love“. Играе и принц Джон във филмовата комедия на Мел Брукс „Robin Hood: Men in Tights“ („Робин Худ: Мъже в чорапогащи“). Насочва се и към драмата като борещ се алкохолик във филма „Drunks“ (1995 г.).

В изявление говорител на HBO заяви, че „комедийният блясък, остроумието и талантът на Люис са несравними“.

Ричард винаги ще бъде ценен член на семействата на HBO и „Curb Your Enthusiasm“. Изказваме най-искрени съболезнования на семейството му, на приятелите и на всички фенове, които можеха да

разчитат на Ричард да озарява дните им със смях“,

се казва в изявлението.

Вероятно най-известен с ролята си в „Curb“, Люис съвсем наскоро сподели, че решението да играе себе си в хитовия сериал е било идея на създателя Дейвид.

„Уникално е да можеш да бъдеш в сцена, в която другите актьори не са себе си, а аз съм себе си“, каза Люис пред Vanity Fair в интервю, което беше публикувано по-рано този месец.

Актуално

Избрано за вас