BEAST на лов за къси и среднометражни филми

BEAST на лов за къси и среднометражни филми

Сподели

Международният филмов фестивал BEAST се завръща за своето 6-то издание. То ще се проведе от 27 септември до 1 октомври в Порто, Португалия.

Фестивалът вече приема заявки за състезателната си програма.

 Търсят се къси и среднометражни филми.

През 2022 BEAST – International Film Festival показа над 60 филма от Централна и Източна Европа. Тази година, освен категориите East Wave (за игрални филми), East Doc (за документално кино), experimentalEAST (експериментално кино), фестивалът ще има за първи път и секция за анимация – AnimaEast.

BEAST е първият филмов фестивал, изцяло посветен на източноевропейското кино,

който се провежда в Португалия и популяризира филмовата индустрия, културата и идентичността.

През петте фестивални дни BEAST IFF ще превърне Порто в център на кинематографичната култура на Централна и Източна Европа чрез прожекции, майсторски класове, уъркшопи и няколко събития, свързани с индустрията.

От Националния филмов център съобщават, че

крайният срок за подаване на заявки за участие в състезателната програма, е 10 юни

Избраните проекти от всяка категория ще бъдат обявени на 1 юли.

За участие във фестивала могат да кандидатстват филми от Централна и Източна Европа или на режисьори от източноевропейски произход от цял свят, независимо от темата, както и филми на международни режисьори с фокус върху региона на ЦИЕ. Максималната продължителност на филмите, представени за конкурса, е 60 минути и трябва да са завършени след 2021 г. Допустимите държави са: Естония, Грузия, Литва, Латвия, Полша, Беларус, Чехия, Словакия, Словения, Хърватия, Унгария, Сърбия, Румъния, България, Молдова, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Косово.

Повече информация за правилата за участие тук.

фотокредит: filmfreeway.com

Актуално

Избрано за вас