От улицата до върха: Необикновените житейски истории на 10 артисти

Снимка: filmforum.org

От улицата до върха: Необикновените житейски истории на 10 артисти

Снимка: filmforum.org
Сподели

В днешно време знаменитостите – били те музиканти, актьори или друг тип творци, са издигнати на толкова висок пиедестал, че понякога самите ние забравяме, че и те са обикновени хора. Много често те преживяват и възходи, и падения по пътя си към върха. В историите за старта на кариерата на някои от тях често дори се прокрадва тъга. Мнозина са спели под мостове, в изоставени сгради или са припечелвали като улични музиканти. Други пък първоначално са се посветили на кариери – далеч от светлините на Холивуд. Представяме ви 10 необикновени и вдъхновяващи истории на артисти, които са започнали от нулата, а днес са едни от най-обичаните в цял свят.

Снимка: irishmirror.ie
Ед Шийрън

Попзвездата Ед Шийрън започва да се изявява публично в Голуей, Ирландия, където изпълнява хитове още от 12-годишна възраст. Носителят на наградата „Брит“ е известен с небрежния си външен вид, но дните, в които е спал в лондонското метро и се е въргалял по диваните на приятелите си, вече са зад гърба му. Талантливият музикант сам пише песните си – рядко срещана черта при световноизвестните. Изпълнителят на Thinking Out Loud може и да е един от най-популярните британски износители в наши дни, но не е забравил, че не винаги е било така. Не по-малко впечатляващ старта на кариерата му е и фактът, че той ще пристигне за концерт в България през 2024 г. Звездата идва в София по покана на Fest Team, които подготвят незабравимо преживяване за всички фенове на артиста на 31 август.

Димитър Маринов

Българският актьор Димитър Маринов също попада сред останалите артисти, на които им се е налагало да работят или спят на улицата преди началото на бляскавата си кариера. През 1990 г. той заминава на турне в САЩ и Канада с Андрей Баташов и други свои колеги. След това така и не се завръща в България. Останал без никакви пари, той е принуден да спи в разбита изоставена сграда. Той отива да свири край един фонтан с надеждата да събере пари. Хора обаче липсват. Още на втория ден при него пристига екип от журналисти, които правят репортаж за изпълнението му. Изявата му по телевизията е гледана от семейство, което решава да го приюти в дома си.

Снимка: reddit.com
Робин Уилямс

Покойният Робин Уилямс със сигурност е имал необичаен преход към славата. За него работата като мим е била основното занимание. Като безпаричен студент той е играел пред Музея за модерно изкуство, за да изкара допълнителни пари, пише heart.co.uk.

Род Стюард

Род Стюарт е друг музикант от световна величина, чиито корени водят началото си уличните артисти. През 1962 г. той си партнира с певеца Уиз Джоунс, за да свири на лондонския площад „Лестър“ и на други известни места в столицата. Дуото, в което Род свири на хармоника, пътува до Брайтън и Париж. Там му се налага да спи край река Сена – под мостове, преди да се отправи към Барселона. През 1963 г. Род е депортиран от Испания заради скитничество.

Снимка: RICHARD MCCAFFREY/GETTY IMAGES
Стив Мартин

Комикът Стив Мартин може и да не е пял за вечерята си, но е свирил на банджо за щастливите минувачи. Макар че отдавна е престанал да се занимава професионално с музика, актьорът  е учредил наградата „Стив Мартин Блуграс“ за блестящо изпълнение на банджо. Самият той притежава колекция от стари банджота. Стойността на двата инструмента достига около 400 000 долара.

Пиърс Броснан

Въпреки че е по-разпознаваем като елегантния и ловък Джеймс Бонд, Пиърс Броснан започва кариерата си като търговец на колела. Талантливият младеж първоначално възнамерява да стане художник, но докато се обучава, посещава работилница, в която се обучава да яде огън. Докато се разхожда по улиците с „горещия” си номер, младият Броснан е забелязан от цирков служител.  Именно така започва кариерата му в цирка.

Бърт Ланкастър

Бъртън Ланкастър участва в театрални и циркови ателиета в Union Settlement, където се провеждат програми за хора с ниски доходи. На 19-годишна възраст той става партньор с Ник Крават. По-късно двамата се присъединяват и към професионалния цирк. Нараняване принуждава Ланкастър да се откаже от цирковата си кариера. След като служи в армията през Втората световна война, става актьор под името Бърт Ланкастър. Често използва цирковите си умения във филмите си, пише Daily Telegraph.

Джордж Майкъл

 Джордж Майкъл започва кариерата си като автобусен превозвач в лондонското метро, изпълнявайки песни на Queen на минувачите. Начинаещата певческа сензация използва приходите си от около пет паунда на ден, за да посещава модерни нощни клубове, където се забавлява със Spandau Ballet, пише miror.co.uk.

Снимка: mrsawdust.com
Харисън Форд

Харисън Форд твърди, че е пристигнал в Холивуд в метафоричен автобус, пълен с хора, които също са имали амбицията да станат театрални или филмови артисти. Времето, прекарано в този „автобус“, го накарало да осъзнае, че повечето други творци бързат да „успеят“ и  забогатеят.

„Трябваше да имам друг източник на доходи. Затова станах дърводелец”, споделя актьорът, цитиран от inc.com.

Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър не е пял по улиците или работил каквото и да било преди да се превърне в звезда. Причината – бил е едва на 13 години, когатоп настоящият му мениджър Скутър Браун открива таланта му. Това се случва съвсем случайно, което прави историята му толкова впечатляваща. Като дете Бийбър редовно публикува кавъри на различни парчета на известни изпълнители в Youtube. Ровейки се из мрежата в търсене на нов талант, той открива Джъстин. Според статия в New York Times следва зрелищно издирване на младия талант – Браун дори се свързва с училището му и се обажда на членовете на борда, за да може да говори с майка му.

Актуално

Избрано за вас