Тъмната страна на славата: Кои са звездите с най-тежко криминално минало?

Снимка: Courtesy VH1/THE SUN/Getty Images

Тъмната страна на славата: Кои са звездите с най-тежко криминално минало?

Снимка: Courtesy VH1/THE SUN/Getty Images
Сподели
Блясък, богатство, адреналин – всичко това, до което се докосват звездите, може да ги промени драстично. Под тежестта на успеха и влиянието някои от тях се поддават на изкушения, които ги тласкат към крайности и ги карат да престъпят закона, а други вече са го правили преди да усетят вкуса на славата. От злоупотреба с наркотици и алкохол до най-страшния грях — отнемането на човешки живот. Има ли много други звезди със сериозни обвинения, като рапъра Diddy?

В следващите редове ще разгледаме някои от криминалните досиета на звездите на Холивуд. Някои от тях са се разминавали на косъм с правосъдието, докато други са били осъдени. Трети дори са били обвинени несправедливо…

Матю Бродерик
Снимка: Bruce Glikas/WireImage

През 1987 г. звездата от „Почивният ден на Ферис Бюлър“ Матю Бродерик е на почивка в Енискилен, Северна Ирландия, заедно с приятелката си и колежка от филма Дженифър Грей. Докато шофира нает автомобил, той по погрешка навлиза в насрещното движение и се сблъсква с друго превозно средство. В резултат на инцидента той убива 29-годишната Анна Галахър и нейната майка, 63-годишната Маргарет Дохърти. Бродерик, който сам получава множество фрактури, колапс на белия дроб и сътресение, първоначално е обвинен в причиняване на смърт при опасно шофиране, което можело да му донесе до пет години затвор. Впоследствие, благодарение на добрите му адвокати, обвинението е смекчено до непредпазливо шофиране, а наказанието му е сведено до глоба от 175 паунда.

Робърт Дауни-младши
Снимка: Getty Images

Преди да стане известен като Железния човек, Робърт Дауни-младши преминава през труден период, изпълнен с зависимости, който го отвежда до затвора. През 90-те години той злоупотребява с алкохол, хероин, кокаин и марихуана като много други от звездите по това време. Въпреки че е арестуван няколко пъти за притежание на наркотици, често е освобождаван предсрочно. През 1997 г., след провал на тест за наркотици, съдът го осъжда на шест месеца затвор в Лос Анджелис.

Майк Тайсън
Снимка: THE SUN

През 1992 г. Майк Тайсън, който заема 16-о място в класацията на 100-те най-велики боксьори на всички времена. Той става популярен в България като част от звездите, участвали в Vip Brother 2016 г. Тайсън е осъден на затвор за изнасилване на 18-годишна жена. В автобиографията си „Неоспоримата истина“ боксьорът твърди, че е невинен и уверява, че тя е била съгласна. Освободен е през 1995 г., а по време на престоя си там приема исляма и променя името си на Малик Абдул Азиз.

В своята книга той разказва още, че като дете е опитвал да извършва кражби и грабежи, за да изкара някой долар, и е употребявал количества алкохол с приятелите си на улицата. „Няма такава марка, която да не сме пили“, признава той. На 12-годишна възраст вече е имал 38 задържания и е изпратен в възпитателно училище. Там открива страстта си към бокса, където „децата идваха от едно място окървавени, посинени и със счупени ребра – в спортната зала по бокс, в самия поправителен дом“, казва Тайсън, рисувайки ярка картина на жестоката реалност на живота си.

Ален Делон
Alain Delon и жена му Nathalie Delon, Снимка: Sixties

Това дело не е известно с името Делон, а като Стефан Маркович. Случаят е толкова сложен, че не можем да го разгледаме в детайли. Маркович е сръбски бодигард, когото френският актьор е наел за помощник в дома си. Той започва да ухажва жена му, Натали Делон, която по това време е омъжена за актьора, и в резултат на това Ален Делон го уволнява.

Няколко дни по-късно Маркович е открит мъртъв в багажника на колата си. В началото Делон е заподозрян за убийството, но бързо се появяват и други версии. Оказва се, че бодигадът е бил замесен в доходоносен бизнес с изнудване, заплашвайки известни личности, включително политици, с разкрития на компрометиращи снимки. Това дело влеза в заглавията на вестниците и се използваше от враговете на Жорж Помпиду, който по това време все още не е бил президент на Франция. В крайна сметка за убийството е съден и по-късно оправдан Франсоа Маркантони, корсикански мафиот, който вероятно е извършил престъплението.

Snoop Dogg
Снимка: FilmMagic
На 22-годишна възраст, Snoop Dogg излежава известно време в затвора за употреба и разпространение на наркотици, като именно тогава записва някои от първите си гангстерски рап парчета. Забелязан от д-р Дре, като голяма част от звездите на 90-те, той успява да продаде 5 милиона копия от дебютния си албум. През този период, на 25 август 1993 г., му се налага да се изправи срещу член на гангстерка банда, придружен от своя бодигард. Гангстерът изважда пистолет, а дясната ръка на Snoop Dogg го прострелва два пъти в тялото. След инцидента рапарът се скрива от светлините на прожекторите и се появява отново на церемонията по връчване на наградите MTV Video Music Awards през 1993 г., където е арестуван от полицията. Той е оправдан, като съдебните заседатели установяват, че е действал при самозащита. Тази драматична история му осигурява неочаквана реклама за дебютния му албум Doggystyle“.
Брайън Кранстън
Снимка: Getty Images

През 70-те години на миналия век Брайън Кранстън, тогава още не част от звездите на Холивуд, става неволно заподозрян в убийство. Както разказва в мемоарите си „Живот на части“ и в интервю с Джими Фалън, той и брат му Кайл пътуват с мотор из страната, когато един готвач, с когото са работили в ресторант, е намерен мъртъв. Готвачът бил известен с лошото си поведение, и на шега братята дори си говорили как биха могли да го убият заради грубото му отношение. Малко след това той е намерен мъртъв, а полицията започва да подозира, че Брайън и Кайл са избягали от местопрестъплението. Започва издирване, включително на моторите им.

В крайна сметка, братята Кранстън са разпитани и бързо изчистени от всякакви подозрения. Оказва се, че убийството е било дело на друг човек, и те му нямат нищо общо с престъплението.

Boy George
Снимка: Getty Images

През 2009 г. британският певец Boy George е осъден на 15 месеца затвор по обвинение в задържане и нападение на норвежки ескорт на име Одън Карлсен. Случаят датира от 2007 г., когато певецът го завързва с белезници към стената в апартамента си. Причната за нападението е, че той отказва да има интимен контакт с него. Съдът в Източен Лондон постановява, че Джордж е нападал жертвата без причина.

Въпреки че Boy George се опитва да обжалва присъдата, той не успява да избяга от наказанието си. Звездата прекарва около четири месеца в затвора, след което е освободен предсрочно за добро поведение.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас