В навечерието на Оскари 2023: Крис Рок проговори за шамара от Уил Смит

FILE PHOTO: Will Smith hits Chris Rock onstage during the 94th Academy Awards in Hollywood, Los Angeles, California, U.S., March 27, 2022. REUTERS/Brian Snyder

В навечерието на Оскари 2023: Крис Рок проговори за шамара от Уил Смит

FILE PHOTO: Will Smith hits Chris Rock onstage during the 94th Academy Awards in Hollywood, Los Angeles, California, U.S., March 27, 2022. REUTERS/Brian Snyder
Сподели

В навечерието на тазгодишната церемония по връчването на Оскарите, водещият на предното шоу през 2022 – Крис Рок, проговори за шамара от Уил Смит, пише The Guardian.

„Все още боли“, призна той в края на стедтъп шоуто си „Selective outrage“ в театър в Балтимор вечерта на 4 март, предавано на живo по Netflix. Комедиантът изглежда уморен и разочарован, докато говори за инцидента със Смит, разказва Guardian.

„Яко ме зашлевиха преди година“, каза Рок. „Хората питат дали ме е заболяло.

Все още боли. Ушите ми звънят“, посочи той.

По време на церемонията на „Оскарите“ през 2022 г., Уил Смит спечели статуетка за „Най-добър актьор“. Тогава Крис Рок направи неуместна шега с прическата на Джейда Пинкет Смит. Шегата беше определена като проява на лош вкус, защото съпругата на Смит оплешивява вследствие на заболяване – аполопеция. Смит го предупреди от мястото си, после тръгна към сцената и го зашлеви. Комедиантът отказа да повдигне обвинения. След първоначално мълчание обаче, от Филмовата академия взеха мерки срещу Уил Смит. Въпреки това той беше оставен да си вземе наградата и съответно да държи и реч на самата церемония.

Дни по-късно Рок беше на участие в Бостън, тогава той сподели на сцената: „Все още обработвам случилото се. В един момент ще проговоря за това. И ще бъде сериозно и смешно.“

През изминалата година американецът бе на световно турне, но едва сега проговаря за първи път за шамара.

Рок направи няколко коментара в новото си шоу за

хората, търсещи внимание, които се изживяват като жертви.

„Не съм жертва. Никога няма да ме видите да плача на Опра или Гейл. Никога няма да се случи… поех този удар като Мани Пакиао. Болеше ли? Да – по дяволите –  боли.“, каза той.Крис Рок отрече да има битка между него и Уил Смит. „Знам, че не можете да видите на камерата, но Уил Смит е значително по -голям от мен. Ние не сме в една и съща категория. Той се снима във филми гол до кръста. Мен никога няма да ме видите да се снимам във филм без тениска“.

„Уил Смит изигра Мохамед Али. Мислите ли, че аз бих се явил на прослушване за такава роля? Той изигра Мохамед Али, аз играх герой на име Пуки в „Ню Джак Сити““, добави комендиантът.

Рок разкри, че

шамарът е вдъхновил името на шоуто му „Selective outrage“

(Бел.р Избирателно възмущение).

„Уил Смит практикува избирателно възмущение. Всички знаят какво се е случило, по дяволите. И всички наистина знаят, че нямах нищо общо. Не съм заплитал нищо“, каза Рок.

Уил Смит многократно е говорил за шамара, след като публично се извини на Рок ден след церемонията: „Преминах границата, сгреших. Срам ме е. Действията ми не бяха показателни за мъжа, който искам да бъда.“

За славата на един „Оскар“: пет кампании, ударили през кръста конкуренцията

Фотокредит: Ройтерс

Актуално

Избрано за вас