Дзукеро включи България в световното си турне

Дзукеро включи България в световното си турне

Сподели
Италианският музикант Аделмо Форначари – Дзукеро (Zucchero) отново ще посети София за концерт през юни, част от световното му турне.
World Wide Tour 2023 включва 13 държави и общо 34 концерта

За пръв път Дзукеро идва в България през 2002 г. От тогава страната ни е задължителна спирка за него, като предстоящият концерт ще е пети поред за изпълнителя. По негови думи  „хората са топли и емоционални като италианците“.

През 2018 г. поп изпълнителят изнесе голям концерт в Античния театър в Пловдив.

Истинска италианска душа и страст

В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст. И никога не оставя публиката безразлична.

Хитовете му са много („Senza una Donna (Without a Woman)“, „Il Volo“, „Baila (Sexy Thing)“, „Occhi“…), а

дуетите с други звезди неизброими

от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей.

Интересно е и че Дзукеро е единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г.

Албумът му „Blue” (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика

През 2017 г. излезе колекцията му „Wanted (The Best Collection)“, в която е събрано най-доброто от 30-годишната музикална кариера на артиста.

Последният му студиен албум е „Discover” (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид пауза, през тази година и част от 2024 г. той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Билети за концерта на Дзукеро на 23 юни 2023 г. в Зала 1 на НДК ще бъдат пуснати в продажба този петък – 17 март, съобщиха организаторите от СМЕ.

Актуално

Избрано за вас