Линда Еванджелиста: С единия крак съм в гроба, но съм решена да живея

Фото кредит: Getty Images

Линда Еванджелиста: С единия крак съм в гроба, но съм решена да живея

Фото кредит: Getty Images
Сподели

Линда Еванджелиста разкри, че през 2018 г. е била диагностицирана с рак на гърдата и е претърпяла двойна мастектомия.

58-годишната канадка и супермодел, сподели също така пред Wall Street Journal“, че миналата година е открила още една бучка в гърдите си. Еванджелиста заяви, че прогнозата ѝ е „добра, но не и страхотна“, като добави, че е „с единия крак в гроба“.

Тя обясни, че за последния си тумор е била подложена на химиотерапия и лъчетерапия. „Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм решена да живея“, каза тя.

Миналата година звездата се появи на корицата на „Vogue“ за първи път, след като заяви,

че е била „деформирана“ от козметична процедура,

която се е объркала.

Преди старта на новия документален сериал на Apple TV+ „Супермоделите“, в който са включени интервюта с Еванджелиста и други звезди от модния подиум на 90-те години на миналия век като Наоми Кембъл, Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън, тя каза, че ракът ѝ е открит за първи път по време на годишната ѝ мамография.

„Мислех си, че съм добре и съм готова за живота. Ракът на гърдата нямаше да ме убие“, споделя тя.

През юли миналата година, Еванджелиста

открива нова бучка в гърдите си,

която се оказва рак на гръдния мускул. „Не искам да изглежда красиво. Искам да изрежете целия тумор. Искам да видя дупка в гърдите си, когато свършите. Няма да умра от това“, спомня си тя.

Линда, която се появи на известната вече корица на „Vogue“, с която бе обявена ерата на супермодела, добави, че е „запазила мълчание“, докато се е лекувала, и че „само шепа хора са знаели“ за диагнозата ѝ. „Мислех си, че един ден ще споделя това, но докато преминавам през него, категорично не“, казва Еванджелиста.

По-рано тази година колежката ѝ, супермоделът Татяна Патиц, почина на 56-годишна възраст от метастатичен рак на гърдата.

Напоследък Еванджелиста постепенно се завръща в светлината на прожекторите, след като прекара шест години „в укриване“ поради това, че получи рядка реакция към козметична процедура, която е имала за цел да намали мастните клетки, но вместо това ги е увеличила.

Фото кредит откриваща снимка: Getty Images

Актуално

Избрано за вас