Правят филм по играта „Монополи“

Правят филм по играта „Монополи“

Сподели

Ерата на филмовите адаптации на играчки и игри – от Барби до „Супер Марио Брос“, „Хот Уилс“ и други – е тук и то с пълна сила. Следващата стъпка е? Филм по играта „Монополи“.

Студио „Лайънсгейт“ съобщи за започването на разработка на филм, базиран на популярната настолна игра „Монополи“. Този анонс идва в следствие на придобиването на кинораздела на компанията „Entertainment One“ от „Hasbro“. Тя е известна със създаването на настолни игри като „Монополи“, „Подземия и дракони“, „Трансформъри“ и други. За да осъществи тази сделка, „Лайънсгейт“ вложи 500 млн. долара.

Този филм не е първият опит за екранизация на „Монополи“

В миналото актьорът и продуцент Кевин Харт и режисьорът Ридли Скот са работили върху подобни сценарии. Засега обаче не е ясно кой ще поеме режисурата на проекта от страна на „Лайънсгейт“.

Студиото има амбиции да постигне успех, подобен на този на първата част на филма „Подземия и дракони“. Той привлече аудитория от $71 млн. през първия уикенд след излизането си.

Играта „Монополи“ за пръв път се появява през 1935 г. и е призната от Книгата на рекордите на Гинес за една от най-старите настолни игри. Този проект създава вълнение сред феновете на играта и киноманияците, като се очаква да донесе нова интерпретация на класическото забавление на големия екран.

Актуално

Избрано за вас