Warner Bros. отчита приходи от над 2 млрд. долара в международния бокс-офис от началото на 2023 г.

Warner Bros. отчита приходи от над 2 млрд. долара в международния бокс-офис от началото на 2023 г.

Сподели

Приходите на компанията „Warner Bros.“ в международния бокс-офис надхвърлиха два милиарда щатски долара от началото на годината. Рекордните резултати са благодарение на големия успех на филма „Барби“, съобщи електронното издание „Скрийн дейли“.

Продукцията на режисьорката Грета Гъруиг излезе в киносалоните през месец юли. Тя събра повече от 800 млн. щатски долара в Северна Америка, както и 1,43 млрд. щатски долара в световен мащаб. Така „Барби“ се нареди сред най-печелившите филми от началото на годината, както и сред най-успешните премиери на студиото, предава БТА.

Продукцията подобри рекорди в много територии по целия свят и навлиза в сезона на наградите като един от най-сериозните претенденти за отличие в категориите за филм и режисура.

Ръководството на компанията обяви, че е преминат прага от два милиарда щатски долара в неделя миналата седмица, която бяха представени актуализирани данни за филма „Монахинята 2“, реализирал постъпления от 167,6 млн. щатски долара след пет уикенда в кината.

Сред другите изключително успешни заглавия, които досега са се появили в салоните, са „Мега звяр 2: Падината“, събрал над 312 млн. щатски долара в международния бокс-офис.

Тази годината „Warner Bros.“ предстои да пусне „Уонка“ с Тимъти Шаламе на 15 декември. Продължeнието на „Аквамен“ е планирано да излезе на голям екран на 20 декември. А музикалната драма „Пурпурен цвят“ – на 25 декември.

Актуално

Избрано за вас