Показ на „Шекспир като улично куче“ в Топлоцентрала

Показ на „Шекспир като улично куче“ в Топлоцентрала

Сподели

Показ на „Шекспир като улично куче“ в Топлоцентрала. Какво се случва с едно момче, което има 2 големи таланта? Единият е театърът, а другият – уличният бой. Пред него стои дилемата с кой от тях да спаси живота на най-близкия си човек. Има само два варианта – да се боксира в незаконни мачове за пари или да спечели телевизионно риалити шоу, където рецитира Шекспир.

Вторият пълнометражен филм на Валери Йорданов след „Кецове“ (2011) беше отличен на фестивала

„Златна роза“ тази година с наградата

за най-добра режисура, сценарий, както и за мъжка роля на актьорите Владислав Стоименов и Васил Илиев. Определено „Шекспир като улично куче“ стана един от най-награждаваните филми на Варненския фестивал.

Според журито на филмовия фестивал,

това, което прави сценария на филма наистина оригинален и докосващ е проявената „искрена сърдечност към герои от дъното на обществото, лишени от възможност да проявят таланта си в едно жестоко време.“ Валери Йорданов от своя страна доказва „способността си да създаде един пълнокръвен свят със собствени морални закони,

взривяващи лицемерието и студената пресметливост.“

И още „Шекспир като улично куче“ е една сурова история, разказана в запомнящи се филмови образи, съчетаващи грубост и нежност.“ А Владислав Стоименов и Васил Илиев са поздравени за „изключителния актьорски тандем, с майсторски поднесено чувство за хумор и прецизната работа върху изграждането на характерите.“

Кино-литературният фестивал Cinelibri предвижда две прожекции на филма в рамките на месеца: на 12.10 „Топлоцентрала“ и на 21.10 „Кино Люмиер“ от 19:30 ч.

Актуално

Избрано за вас