Педро Алмодовар представя късометражния си уестърн в Кан

Педро Алмодовар представя късометражния си уестърн в Кан

Сподели

Испанският режисьор Педро Алмодовар ще представи в Кан новия си филм. Късометражният уестър „Strange Way of Life“ („Странният начин на живот“) е със звездите Педро Паскал и Итън Хоук.

Освен това

филмът ще бъде включен и в официалната селекция за 76-то издание на фестивала в категорията за късометражни филми.

Останалите филми в конкурса ще бъдат обявени в четвъртък.

Актьорът от „Игра на тронове“ и „Последните оцелели“ Педро Паскал приел ролята веднага щом научил за участието на Алмодовар.

„Можех да направя всичко, което той ме помолеше, без да се замисля“, сподели неотдавна Паскал пред Insider.

В кратко интервю актьорът описва значението на творчеството на Алмодовар и как чрез него режисьорът разкрива света на разказване на истории, цветове, култура, бунт и сексуалност.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pedro Pascal he/him (@pascalispunk)

Испанският режисьор описва „Странният начин на живот“ с думите, че това е неговият отговор на „Планината Броукбек“. Лентата за сложната, тайнствена и силна любов между двама мъже от 2005 г., в ролите Хийт Леджър и Джейк Джиленхол, бе отличен с три статуетки „Оскар“.

В късометражния филм на Алмодовар, Паскал и Хоук влизат в образите на мъже, чиито пътища се пресичат отново след 25 години раздяла. Някога и двамата са изкарвали парите си като наемни убийци. 25 години по-късно героят на Итън Хоук вече е шериф и стои от другата страна на закона.

Филмовият фестивал в Кан ще се проведе от 16 до 27 май.

Председател на журито в Кан тази година е Рубен Йостлунд, режисьорът на „Идиотският триъгълник“.

Педро Алмодовар е редовен участник. Бил е номиниран десетки пъти през кариерата си и печели няколко награди, най-вече за сценария на „Volver“ през 2006 г. Режисьор на филмите „Tacones lejanos“, “ Todo sobre mi madre“ и „La piel que abito“, той е и председател на журито през 2017 година.

Актуално

Избрано за вас