Bad Bunny надви Тейлър Суифт и Хари Стайлс в битка за „Глобален албум на годината“

Bad Bunny надви Тейлър Суифт и Хари Стайлс в битка за „Глобален албум на годината“

Сподели

Музикалният експорт на Пуерто Рико Bad Bunny надви Тейлър Суифт и Хари Стайлс в битката за „Глобален албум“ на 2022. В класацията ТОП 20 на IFPI (Международна федерация на звукозаписната индустрия) поп принцесата заема второ място с нейния Midnights, а Harry’s House, който по-рано този месец спечели „Грами“, е на трета позиция.

Рапърът, чието име по паспорт е Бенито Окасио,

е първият артист от латиноамерикански произход, който печели признанието.

Петото заглавие в дискографията му Un Verano Sin Ti излезе през май 2022 и включва 23 трака, записани изцяло на испански. Проектът оглави за 13 поредни седмици Billboard 200, а по-късно се превърна и в първата латино продукция с номинация за „Грами“ за албум на годината“.

Изключително силна е кей-поп инвазията в ТОП 20 на IFPI

за най-продаваните албуми по света за 2022. BTS са най-успешни от осемте музикални експорта на Южна Корея в селекцията, заемайки 4 място с Proof.  Stray Kids (MAXIDENT #6 и ODDINARY #14) и SEVENTEEN (Face The Sun #7; SECTOR 17 #18) имат по два албума в ТОП 20. TOMORROW X TOGETHER и ENHYPEN дебютират под #11 и #16, съответно с MANIFESTO: DAY 1 и minisode 2: Thursday’s Child. Най-успешната момичешка банда в кей-попа BLACKPINK също влизат за пръв път в класацията с BORN PINK под #8.

Вижте цялата класация тук.

 

Фотокредит: Chris Walker/The Times

Актуално

Избрано за вас