Брад Пит лансира собствен джин в Кан

Брад Пит лансира собствен джин в Кан

Сподели

Бизнес експанзията на Брад Пит идва със собствен бранд джин, чиято премиера ще бъде на фестивала в Кан.  „Гарднър“ (The Gardener Gin) е плод, лозаро-винарското семейство Перен и пенсиониралия се майстор дестилатор Том Никъл.

Напитката се произвежда от пшеница в медни дестилатори,

а растителните съставки включват хвойна, розов грейпфрут, лимон, сладък корен, ангелика, кориандър и горчив портокал.

Според производителите жизнената сила на джина идва от светлината на френската Ривиера.

Актьорът дебютира в бизнеса с напитки през 2011 г., когато  с вече бившата му съпруга Анджелина Джоли купуват „Шато Миравал“ в Южна Франция за 67 милиона долара.

Наскоро на пазара джин пусна и актрисата Ема Уотсън,

прочула се с ролята на Хърмаяни във филмовата поредица за приключенията на Хари Потър. Сред знаменитостите със собствени марки джин са също Снуп Дог, Гордън Рамзи и Ози Озбърн, Райън Рейнолдс.

Джинът „Гарднър“ ще бъде

представен в Кан под формата на коктейл, наречен „Тайна градина“ – джин, лимонов сок, портокалов сок, ягодов сироп и яйчен белтък

Коктейлът е създаден в сътрудничество между Том Никол и барманите на хотел „Карлтън“, предаде БТА.

Кинофестивалът в Кан ще започне на 16 май и ще продължи до 27 май. След това джинът ще бъде пуснат на пазара в цял свят. От юни той ще се предлага във Великобритания, а от септември – в САЩ.

По-рано през годината на церемонията за наградите „Оскар“ беше сервирано шампанското розе „Фльор дьо Миравал“ на Брад Пит.

 

Фотокредит откриваща снимка: ludmilawines.com

Актуално

Избрано за вас