Броим от 150 до 190 лв за oркестърa на Чарлс III в София

Броим от 150 до 190 лв за oркестърa на Чарлс III в София

Сподели

Британският състав, чиито патрон е Чарлс III – English Chamber Orchestra, избраха София за локация на първия си концерт след пандмията.

Датата е 13 юли, мястото на срещата е знаковия площад пред храм „Св. Александър Невски“,

а билетите са на цена от 150 до 190 лв.

В сетлиста ще бъдат включени произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар, както и популярни произведения на британски композитори. Програмата ще бъде удостоена с присъствието на млади български таланти, които

ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra

като реверанс към родната публика, пише ladyzone.bg.

Детайли за събитието бяха съобщени на пресконференция в Софийската градска художествена галерия заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, Мирослав Боршош – заместник-кмет на град София и Н. Пр. д-р Робърт Джон Диксън събитието.

Боршош подчерта, че организацията на такъв форум на открито е много сериозна: „Това е част от цялостната културна политика на града, визията и специалното отношение на кмета на София към подобни големи европейски прояви, които ни слагат на картата на артистична Европа.

Тези събития се гледат в стрийминг платформите от още хиляди меломани по цял свят

Отново хиляди хора ще видят едно от най-красивите места в София с ярко артистично изпълнение. Вярвам, че този концерт ще се превърне в истински празник. Уверени сме, че такива висококачествени художествени прояви, освен че формират публики, ни поставят и на световната карта“.

В концерта под открито небе ще вземат участие 21 музиканти, виртуози на струнни и духови инструменти. Един от специалните гости на сцената ще бъде магичната цигуларка Стефани Гонли, която е лидер на English Chamber Orchestra от началото на 90-те и действащ професор по цигулка в Guildhall School.

На площад “Св. Александър Невски” ще чуем на живо и

друг от големите музиканти на нашето време – концерт майсторът Джон Милс

Лидер на Лондонската симфония, той работи с Кралския филхармоничен оркестър, Концертния оркестър на BBC, Royal Scottish National Orchestra и др. Освен това е ръководител на големи студийни оркестри, работещи по едни от най-скъпите филмови блокбъстъри в Холивуд – “Батман”, “Джурасик Парк”, “Красивицата и звяра”, “Тор: Любов и Буря” и др.

English Chamber Orchestra е оркестър с дългогодишна история и може да се похвали с визитка, с която малко други оркестри по света разполагат.

В дискографията му откриваме 860 записа и повече от 1500 произведения,

вдъхновени от работата на над 400 композитори. През годините English Chamber Orchestra свири с едни от най-великите световни музиканти, като техните изпълнения не остават незабелязани и в света на поп културата. Oркестърът работи по саундтрака на няколко филма от поредицата за Джеймс Бонд, както и по партитурите на Дарио Марианели за хитови продукции като “Изкупление” и “Гордост и предразсъдъци”.

 

Фотокредит: Facebook English Chamber Orchestra Official

Актуално

Избрано за вас