Ерсин Мустафов: Третият албум на Jeremy? звучи различно

Ерсин Мустафов: Третият албум на Jeremy? звучи различно

Сподели

Инди рок групата Jeremy? подготвя голям концерт – на открито, в центъра на София. Той ще се състои през лятото и идва като отговор за стотиците фенове, които не успяха да чуят музикантите на живо в НДК на 4 април заради извънредните парламентарни избори.

Конкретната дата все още не е уточнена, но фронтменът Ерсин Мустафов увери почитателите на музиката на Jeremy?, че такъв ще има.

През април групата пускат и нов видеосингъл, част от третия им студиен албум.

Момчетата от Jeremy? работят отново с режисьора Георги Манов и оператора Крум Родригес.

„Най-хубавото е, че за първи път снимахме видеото край Каварна“

– родното място на Ерсин и на Ташо Колев. „Песента е нещо, което до този момент не сте чували от Jeremy?. Постарали сме се, не самоцелно, но натам ни отведе времето, музиката в целия трети албум да звучи различно“, сподели вокалистът в сутрешния блок на БГ радио.

Горе-долу на година имам минимум по 100 идеи за песни.

Записвам ги на телефона си и ги пускам на Ташо, който дава своите предложения и когато имаме нещо формулирано, което може да се представи пред групата – се събираме. Росен и Краси дават нещо от себе си и така се получава музиката на Jeremy?“, казва още Ерсин.

Музиката се получава свише. Просто е дар от горе

„Да си композитор може да се нарече занаят, но вярвам, че има нещо необяснимо, което се получава, провокирано от идея, от емоция.“, казва още водещият двигател на една от най-успешните и популярни алтернативни рок групи на родната сцена.

„Случвало ми се е да ми се появи идея за песен и в този момент да нямам телефон, на който да я запиша. Така започвам да си я тананикам, докато не намеря телефон, за да не изчезне“, добавя музикантът.

Всякакви музикални лудости има при нас, но така се ражда хубавата музика

Междувременно Краси Тодоров представи първия си солов проект, за което Ерсин се шегува: „Супер щастливи сме за Краси, но и малко му завиждаме, че е по-бърз сам, отколкото с групата“.

Първият сингъл от предстоящия първи албум на Тодоров бе представен на 29 март – Световният ден на пианото. Музикантът обясни символиката с това, че

датата се пада на 88-ия ден от годината е, а пианото има 88 клавишa

Предстоящият албум е изцяло с пиано музика. Музика, която е семпла, чиста и 100% искрена.

Фотокредит: facebook.com/jeremyband

Актуално

Избрано за вас