Джони Деп в Кан – еуфория на червения килим, тишина в кино залата

Фотокредит: Sarah Meyssonnier/Reuters

Джони Деп в Кан – еуфория на червения килим, тишина в кино залата

Фотокредит: Sarah Meyssonnier/Reuters
Сподели

Джони Деп предизвика фурор с първата си публична поява след процеса срещу бившата му съпруга Амбър Хърд  на филмовия фестивал в Кан. Историческата драма с негово участие „Жана дю Бари“ откри форума вчера вечерта.

Аплодисменти, сълзи и писъци съпроводиха разходката на холивудския ас по червения килим, а желаещите да се класират за селфи бяха на ръба да образуват мексиканска вълна. Надписи

„Ние обичаме Джони“ и „Поздравления, Джони“

можеха да се видят от тълпите, заставайки в ярък контраст с назряващата реакция в чужбина и онлайн на фона на противоречията около Деп след 6-седмичния процес.

Фотокредит: WHY NOT PRODUCTIONS

Миналото лято Деп спечели делото си за клевета срещу Хърд, след като съдебните заседатели решиха, че Хърд умишлено и злонамерено е клеветила актьора, когато тя написа статията си за Washington Post от 2018 г. за преживяванията си като жертва на домашно насилие.

Присъдата дойде, след като Деп загуби дело за клевета срещу The Sun през 2020 г., съсредоточено върху използването от вестника на израза „бияч на съпруги“ в статия относно обвиненията на Хърд срещу Деп. Съдия постанови, че статията е

„до голяма степен вярна“

и че „по-голямата част от предполагаемите нападения на г-жа Хърд, изслушани от г-н Деп, са доказани по граждански стандарт“. Деп продължава да отрича обвиненията.

Фотокредит: WHY NOT PRODUCTIONS

На фона на фанфарите на червения килим поддръжниците на Хърд стартираха кампания в социалните медии с хаштага

#CannesYouNot и критикуваха фестивала, че „чества насилниците от 76 години“.

(Френската актриса Адел Хенел също обвини Кан и френската филмова индустрия в „самодоволство към сексуалните агресори“, цитирайки противоречивите режисьори Роман Полански и Кристоф Руджия, последният от които Хенел обвини в сексуален тормоз.)

Приемането на френскоезичния филм на прожекцията на премиерата беше малко по-далеч от фанфарите, с които Деп беше посрещнат отвън. Актьорът получи

далеч по-малко аплодисменти още при пристигането си

в салона. В един момент се чу някой в ​​задната част на залата за пресата да крещи: „Дайте му Оскар!“, което беше последвано от няколко смях. След завършването си филмът спечели овациите, наблюдавани като кратки за стандартите на Кан, споделят от EW.

Отзивите, публикувани след това, отразяват по-хладния отговор, наблюдаван при прожекцията. Вариете критикът Питър Дебрудж каза, че Джони Деп „изглежда странно неудобен в ролята – подходящ, но не особено ангажиран“.

 

Актуално

Избрано за вас