Какво е да бъдеш син на Ален Делон, романът на Антони Делон с превод и на български

Какво е да бъдеш син на Ален Делон, романът на Антони Делон с превод и на български

Сподели

Антони Делон, първородният син на легендата на киното – Ален Делон, среща читателите отблизо със своето звездно семейство в своят автобиографичен роман „По здрач“. В книгата, Делон описва животът на семейството си такъв, какъвто е. Извън светлината на прожекторите и далеч от червените килими. 

Антони Делон бързо набира популярност през 80-те години. Френско-американският актьор добива световна слава с ролите си в романтични френски филми и сериали. 

„По здрач“ разглежда детството на Антони, неговите младежки години, болестта на майка му и какво е да си син на една от легендите в световното кино.

„Оставих се да бъда погълнат от писането, от спомените, от мислите и емоциите си“, споделя Антони Делон. „Това беше едно обръщане към мен самия, което, неочаквано, се оказа много благотворно.“

Фотокредит:BestImage, Cyril Moreau

В книгата Антони разказва откровено за безбройните удари на съдбата, които са както психически, така и физически. Освен това в автобиографичния роман е

разгледана връзката с баща му, която също не е от най-лесните.

Въпреки това, Антони не обвинява никого, а търси логическото обяснение на нещата, които му са се случали и причините, поради които се огорчава толкова много.

„Този автобиографичен роман не е нито уреждане на сметки, нито интимен дневник“, според списание Elle. „Това е историята на един мъж на 57 години, който е отделил време да анализира раните си, причинени от едно семейство, в което любовта трудно си е проправяла път.“

Фотокредит: BestImage, Philippe Doignon

„Беше невероятен екстаз и тръпка за мен да работя по тази книга, защото тя е написана с майсторство и талант на професионален писател и чувства на емоционална философска изповед. Невероятно удоволствие беше, защото всеки ред беше приключение. Като на филм върви целия му живот. Още като дете той обожава баща си. Интересното е, че когато той пише за детските си години, пише като дете. Когато пише за юношески да си години, пише като юноша. Когато пише за зрелите си години, пише като зрял човек. Невероятен талант. Сега за съжаление от цялата книга лъха една разочарование, че не е получил любовта на звездния си баща. Книгата във всеки случай не е анти Ален Делон. Тя просто добавя щрихи към портрета на един човек, който е станал по някакъв начин идол на целия свят, като чар, като физическо съвършенство. Той просто от синовна гледна точка изгражда един портрет.“, споделя преводачката Силвия Колева пред БНР.

Актуално

Избрано за вас