Коледата е бяла с турнето на Васил Петров

Фото кредит: БГ радио

Коледата е бяла с турнето на Васил Петров

Фото кредит: БГ радио
Сподели

Обичаният джаз изпълнител Васил Петров започва коледно турне с програма, наречена White Christmas (Бяла Коледа), съобщават БТА, позовавайки се на информация от екипа на изпълнителя.

В програмата са включени едни от най-красивите коледни песни от американската и европейската класика. „Очаквайте великолепни интерпретации и неочаквани музикални нюанси – всичко в името на доброто настроение в навечерието на най-светлите празници. Васил Петров избира любими песни за радостта от коледните дни, за усещането за празник, за чувството на любов и взаимност. Класики,

които достигат право до сърцето,

независимо в какъв житейски момент си“, коментират от екипа на изпълнителя.

Песните са аранжирани в суинг и джаз, има балади и валсове. Освен едноименната песен White Christmas, в програмата ще прозвучат Let it Snow, Jingle Bells, Ave Maria. Също така Hаve Yourself a Merry Little Christmas, The Christmas Songs, Winter Wonderland, както и негова авторска песен „На Коледа“.

Концертите са заедно с Врачанската филхармония под палката на Христо Павлов. Турнето започва от 1 декември в Монтана. Следват Пловдив – на 12 декември, Сливен – на 13 декември, Ямбол – 14 декември.  Кюстендил – 15 декември, Кърджали – 16 декември, и Кнежа – 18 декември.

На сцената ще са също Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни), а специални гости са цигуларката Зорница Иларионова и сопраните Таня Радева-Лазарова и Мария Божилова.

Васил Петров ще гостува и в Стара Загора на 23 декември за концерт с оркестъра на старозагорската опера под палката на Владимир Бошнаков. На рояла е джаз пианистът Ангел Заберски-младши. На 20 декември пък е концертът в Попово – с оркестъра на операта в Русе, с диригент Димитър Коцев.

Билети могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim.

Фото кредит: БГ радио

Актуално