Детски празник в Пловдив с Косе Босе и Незнайко

Незнайко в Слънчевия град /Държавен куклен театър - Пловдив

Детски празник в Пловдив с Косе Босе и Незнайко

Незнайко в Слънчевия град /Държавен куклен театър - Пловдив
Сподели

Държавен куклен театър – Пловдив посреща децата и техните родители със специална програма на 1 юни.

През целия ден в театъра

ще се играят спектакли за различни възрасти,

така че всяко дете да може да се наслади на история, специално за него.

Програмата започва в 10.00 на 1 юни със спектакъла за най-малките „Кой съм аз?“ – театър за бебета. Спектакълът по идея и режисура на Галина Савова е разходка в света на животните, които децата виждат в книжките.

Но тези книжки са различни – в тях всичко оживява

Една малка гъсеница се запознава със света и неговите обитатели. Докато накрая, вече пораснала и научила много нови неща, се превръща в красива пеперуда.

Емоционална среща отблизо с куклите и актьорите, изпълнена с нежност и топлина. А накрая малките зрители могат да разгледат куклите, да се разходят (или да попълзят) сред декорите.

След това, на Откритата сцена в театъра, за децата от 3 години ще се играе една от най-популярните български приказки – „Косе Босе“.

Любимите актьори ще разкажат класическата приказка за Косето, Лиса и Шаро под режисурата на Мариета Ангелова и сценографията на Анна Пулиева и Красимир Василев.

Дървото с гнездото, хитрата Лиса, малкото Косе и приятелят Шаро – всички те ще ви чакат, за да съживят посланията и идеите и заедно да ги погледнем от днешна гледна точка.

Косе Босе /Държавен куклен театър – Пловдив

Програмата ще завърши с представлението за деца над 6 години за любимия на поколения герой Незнайко. “Незнайко в Слънчевия град” е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда. А именно вълшебната си пръчица!

Сбъдването на желанието му го въвлича в приключение,

което води след себе си големи последствия, за които той все още не е готов. Без да поглежда назад Незнайко смело размахва вълшебната пръчица. Докато не стига до най-голямата магия, на която е способен човек – да бъде добър, защото иска да е такъв.

Незнайко в Слънчевия град /Държавен куклен театър – Пловдив

Билетите за представленията са налични на касата на Държавен куклен театър – Пловдив, както и онлайн.

Четете още: 

Кукленият театър в Пловдив представя „Бомбето“ по Радичков

7 предложения от 7arts за децата

Актуално

Избрано за вас