Ваканция, здравей! 7 предложения от 7arts за децата

Ваканция, здравей! 7 предложения от 7arts за децата

Сподели

Пролетната ваканция започна, а с нея и времето за боядисване на яйца, суетене около майки и баби, докато замесват великденските козунаци и все повече игри навън. За минутките за разпускане пред екрани и монитори, стрийминг платформата за изкуство www.7arts.bg има богато детско съдържание.

В следващите редове представяме нашите 7 предложения –

куклен театър и анимация, които ще заинтригуват както деца, така и възрастни.

Късометражната анимация „Лист хартия“, на режисьора и илюстратор Ася Кованова и сценариста Христо Ганев, е отличена с награда на журито за анимационен филм Златен ритон ’19.

Лист хартия, една задача, едно хвърчило… И две деца – момиченце и момченце, които намират отговора.

Продукцията на Драматично-куклен театър Силистра на представлението за

„Принцесата и граховото зърно“,

търси и насочва към истинското, което се усеща само със сърцето.

Кастинг за принцеси в стихове и в проза. Този куклен театър по мотиви на Ханс К. Андерсен ще забавлява и малки, и големи с актуалността си.

Илия Иванов режисира „Хензел и Гретел“, добавя атрактивна сценография и оригинална музика

Актьорите, които хващат ръката на малкия зрител и го въвеждат във вълшебния свят на куклено-театралното изкуство, са Елена Кешишева и Станислав Георгиев. Гледайте този интересен поглед върху приказката от Братя Грим тук.

Още едно заглавие от Драматично-куклен театър Силистра влиза в нашите 7 предложения към децата.

„Червената шапчица“ – безспорно най-известната и обичана приказка,

пресъздадена чрез средствата на кукления театър. Спектакъл, който не блести чрез своята оригиналност, а грабва сърцата на зрителите със своята чистота и наивност. Прекрасни кукли, запомняща се музика, интересни герои. Тук имате възможност да видите приказката – такава, каквато всички ние я познаваме и обичаме.

Отново от Силистра директно на всяко едно устройство в дома ви, може да гледате историята за приятелството между Страшко и Айко – едно плашило и малко щъркелче.

„Легенда за доброто сърце“

е дело на режисьора Светлана Раду. Постановката задава въпроса дали статичното плашило ще успее да спаси птичката със счупено крилце и заедно да преминат през студента зима. Това е история за силата на сърдечната дружба и добрите сърца, пред които няма ограничения. Децата ще се влюбят в тази история! Намерете я тук.

Сигурни сме, че всеки поне веднъж някога през живота си е използвал или чувал репликата:

„Който не работи, не трябва да яде“.

Е, 7arts.bg ви предлага тази мъдра поговорка под формата на 40-минутен куклен театър под режисурата на Ирослав Петков. Насладете се на фолклорна магия с изписани кукли. Актьорите са баш майстори, а продукцията е на Драматично-куклен театър Стара Загора.

Седмото ни предложение идва от Андрей Паунов и „Георги и пеперудите“.

Историята за живота на психиатъра и невролог д-р Георги Лулчев, директор на „Дом за възрастни с умствена изостаналост“ в село Подгумер, е едно от най-успешните български документални заглавия. Лентата, получила множество награди от родни и международни фестивали, през 2005 г. бе обявен за най-добър документален филм от Националния филмов център. Продуцентът Мартичка Божилова заслужено получи награда за креативност, новаторство, оригиналност и пробив в жанра на документалното кино в Кан, Франция.

Припомнете си го, споделете го с децата си чрез стрийминг платформата на 7arts.bg. Там ще откриете още много заглавия от сферата на театъра, балета, операта и стенд-ъп комедията.

Актуално

Избрано за вас