Почина актьорът от „Костюмари“ Джеймс Маккафри

Снимка: Games industry

Почина актьорът от „Костюмари“ Джеймс Маккафри

Снимка: Games industry
Сподели

Американският актьор Джеймс Маккафри е починал на 65 години.

Той е популярен най-вече с озвучаването на поредицата от компютърни игри „Макс Пейн“ и участието си в телевизионни филми, сред които „Костюмари“ (Suits, 2013-2018) и „Вълшeбна Коледа“ (Romance at the Reinder Lodge, 2017).

Агентът на МаккафриДейвид Елиът, потвърди, че актьорът е починал в неделя, заобиколен от семейството и приятелите си.

Като причина за смъртта му се посочва миелома –

форма на рак, която засяга белите кръвни клетки, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Актьорът е роден през 1958 г. в Ню Йорк. Първата му роля е на умствено изостанал тийнейджър в „Bill II: on His Own: The Bill Sackter Story“. Играе главната роля в първия и последния сезон на сериала „Viper“. Както и в краткотрайния сериал „Swift Justice“ и се появява в „As the World Turns и Sex and the City“. Освен това, Маккафри е известен с ролята на починалия нюйоркски пожарникар Джими Кийф в „Rescue Me“ както и като Райън Хънтли в „Revenge“.

Най-популярна остава ролята му на главния герой в трилогията игри  „Макс Пейн“ . Той се появява в епизодична роля във филмовата адаптация на видеоиграта, където играе агент на ФБР, привлечен да помогне за залавянето на Пейн.

Маккафри озвучава и Томас Зейн в „Alan Wake“, а в продължението на играта изпълнява ролята на Алекс Кейси. Той също така участва в ролята на отец Томас в мистериозния трилър „A Cry from Within“.

Актуално

Избрано за вас