Ръсел Кроу ще получи награда за цялостен принос на феста в Карлови Вари

Ръсел Кроу ще получи награда за цялостен принос на феста в Карлови Вари

Сподели

Актьорът Ръсел Кроу ще бъде почетен на предстоящия 57-и Международен филмов фестивал в Карлови Вари, Чехия, съобщи Screen Daily.

Холвиудският ас ще получи „Кристален глобус“ за изключителен принос към световното кино

– почетно отличие, връчвано преди на Робърт де Ниро, Хелън Мирън, Джулиан Мур. Миналата година с отличието бе удостоен Джефри Ръш.

Австралиецът  ще свири и на церемонията по откриването на форума в петък, 30 юни.

Той ще се качи на сцената с групата си

В рамките на фестивала ще бъде показан и филмът на режисьора Питър Уеър с участието на Кроу  „Господар и командир“ по повод 20-ата годишнина от създаването му. Продукцията е отличена с „Оскар“.

Актьорът Джони Деп пък ще участва в трейлъра на фестивала през 2023 г. Тази роля обикновено се полага на видни гости на форума от предишни издания, сред които Хелън Мирън, Джуд Лоу и Харви Кайтел.

Кинофестивалът в Карлови Вари ще се проведе от 30 юни до 8 юли

На него ще бъде представена ретроспектива на филми от Иран. Почетна награда ще бъде дадена и на чешката актриса Даниела Коларжова.

Кроу ще се завърне на голям екран в ретроспективни сцени в „Гладиатор 2“. Филмът, по който Ридли Скот работи вече 4 години, ще се появи на екран на 22 ноември 2024 г.

Пол Мескал, звездата от „Нормални хора“, ще бъде основната звезда в каста на продължението. За ролята той се е преборил с конкуренцията на Ричард Мейдън, Тимъти Шаламе и Майлс Телър.

 

Фотокредит откриваща снимка: Getty Images

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас