Васко Василев ще свири на коронацията на Чарлс III

Васко Василев ще свири на коронацията на Чарлс III

Сподели

Цигуларят Васко Василев ще бъде концертмайстор на оркестъра за коронацията на  Чарлс III в Уестминстърското Абатство през май. Coronation Orchestra  ще обедини елитни музиканти от всички оркестри в Обединеното Кралство и ще бъде дирижиран от сър Антонио Папано.

За мен е голяма привилегия и чест да получа тази покана и да съм част от историческото събитие.

Кралят от години подкрепя музикантите

в Обединеното Кралство и в частност в Кралската опера, така че приемам този ангажимент с голяма отговорност, много вълнение и нескрито удоволствие“, сподели Васко Василев.

Конкретният състав на Coronation Orchestrа, както и репертоар, предстои да бъдат уточнени. Службата ще се състои в събота, 6-ти май, в Уестминстърското Абатство, където се провеждат коронации от 1066 г.

В края на същия месец Васко Василев пристига в България за

турне, което ще обхване 14 града

Цигулката на най-младият концерт майстор в историята на Кралскара опера ще разказва истории заедно с китарата на Carlos Llave (Карлос Йаве) от Севиля, перкусиите на Juan Heredia (Хуан Ередия) от Малага и бандонеона на Gilberto Pereyra (Жилберто Перейра) от Аржентина.

Билетите за концертите във Враца, Видин, Монтана, Севлиево, Габрово, Разград, Варна, Добрич, Силистра, Казанлък, Свиленград, Кърджали, Хасково и зала 1, НДК в София са в продажба в мрежата на Eventim.

Актуално

Избрано за вас