Георги Господинов – специален гост на подкаста #ОтКликниНаИзкуството през май

Георги Господинов – специален гост на подкаста #ОтКликниНаИзкуството през май

Сподели

Българският писател със световно признание и една от най-ярките съвременни обществени фигури –  Георги Господинов е

специалният гост този месец на подкаста #ОтКликниНаИзкуството,

продуциран от 7Arts.bg. Зрителите ще могат да гледат интервюто на актрисата Весела Бабинова с него на 27 май (петък), броени дни след 24 май. Един от най-светлите празници и Ден на българската писменост и култура.

“Това е любимият ми празник, празникът на езика, не на оръжия и кръвопролития, а и ние сме направени от това, което говорим.

Езикът е преди нас и остава след нас.

Не ние го въздигаме, той нас въздига. Ние сме само временни наематели в неговия дом. Наемаме го за известно време, този дом, и е много важно как ще го оставим, след като си отидем”. Това споделя Георги Господинов в #ОтКликниНаИзкуството по повод най-българския повод за духовно и нравствено въздигане на духа – 24 май.

По време на разговора с Весела Бабинова ще стане дума и за голямото събитие през следващия месец, когато в България пристига

носителката на Нобелова награда за литература за 2018 г.:

полската писателка Олга Токарчук, за което основен виновник е самият Господинов, с когото са близки приятели вече 20 години. На 10 юни от 19.00 в Регионален център за съвременни изкуства “Топлоцентрала” двамата ще разговарят пред публика. Идеята на формата е да се надскочи обичайното представяне на писатели и поети. И да се допуснат читателите към идейния и творчески свят на твореца.

Гостуването на Олга Токарчук е в рамките на събитието “Литературни срещи”, организирано от Фондация “Прочети София”. През втория ден – 11 юни за публиката е подготвен специален 7-часов литературен колаж, организиран около идеята за обмен на литературата с другите изкуства и науката.

На какъв бас са се били обзаложили Георги Господинов и Олга Токарчук, каква памет носим за нещата, които не са ни се случили и коя е сред най-трудно преводимите думи. Това ще разберете, ако гледате на 27 май подкастът на 7Arts.bg #ОтКликниНаИзкуството.

Екипът на продукцията обещава с гостуването на Георги Господинов да започне

специална поредица с артисти от различни сфери на изкуствата,

международни участници и т.н. в духа на все по-разрастващия се мащаб и на самата платформа 7Arts.bg – като трибуна за срещи между зрители и творци.

 

Актуално

Избрано за вас