Стартира Международният куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ & TheatAir

Стартира Международният куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ & TheatAir

Сподели

Международният куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ събира под небето на Пловдив едни от най-интересните и изявени артисти от 1977 г. насам. От 2012 г. става биенале, като към него се добавя и нов модул, наречен TheatAir. Той е насочен към представления и атракциони на открито – театър, цирк, музика, пърформанс.

Тази година в рамките на шест дни, от 1-ви до 6-ти септември, ще може да се насладите на куклени спектакли за деца и възрастни от

15 български трупи и гости от осем държави – САЩ, Германия, Франция, Гърция, Турция, Черна Гора, Италия, Испания

На сцените на кукления театър в редовните часове за детски представления (10:30 ч. и 11:45 ч.) ще се играят спектакли както за най-малките, така и за по-големите деца. Всяка вечер от 19 ч. на основна сцена ще се играе и спектакъл за възрастни.

От 21 ч. ще се провеждат вечерни събития на откритата сцена на театъра. Специално за 25-тия рожден ден на фестивала, зрителите ще могат да преживеят неповторимото вълнение с три тайни концерта на любими български изпълнители. Имената им не се съобщават.

Както всяка година ще се играят спектакли и в Градската градина на познатата локация, Виенски павилион. Всеки следобед там ви очаква различно куклено представление за деца, а на 4-ти и 5-ти септември можете да видите

нестандартни куклени миниатюри за един зрител – приказки в кутии

Оглеждайте се и по главната улица, където пред стълбите на Каменица ще се играят спектакли от 18 ч.

Тази година Х-тото издание на фестивалния модул TheatAir излиза от рамките на центъра на града с подкрепата на Община Пловдив. На 1-ви, 2-ри и 3-ти септември фестивалът се пренася в кварталите Коматево (пред читалище „Иван Вазов – 1931“), Тракия (Парк 2019) и Кършияка (Парк „Рибница“). На откритите сцени може да се насладите на театрални спектакли, клоунада, огнено шоу, театър на сенките. Спектаклите са с начален час 20 и 21 ч.

Голямата изненада за юбилея на фестивала е че за първи път той ще излезе и от града! На 3-ти септември премиерната куклена миниатюра за един зрител на Куклен театър – Пловдив – „Храбрият оловен войник“ – ще бъде представена в гр. Хасково, пред Драматично-куклен театър „Иван Димов“ и в гр. Димитровград в парк „Н. Вапцаров“.

Пълната програма на международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко-трима са много“ можете да намерите ТУК.

Актуално