Дарин Ангелов: Обиждаха ме, но въпреки това играх

Дарин Ангелов: Обиждаха ме, но въпреки това играх

Сподели

В края на театралния сезон актьорът Дарин Ангелов също изказа своята позиция за проблемите в Народния месец през последните месеци. Тази седмица колегите му Ана Пападопулу и Владимир Карамазов също изразиха недоволството от колегите им, бунтуващи се срещу директора на театъра Васил Василев.

Теодора Духовникова, Дарин Ангелов и Ана Пападопулу

В публикацията, която сподели в официалната си фейсбук страница, Дарин пише че е време за равносметка и че се надява с написаното да отвори очите на зрителите на Народния театър. Той пише, че изпраща един изключителен и много успешен сезон. „Имах привилегията да работя и да се запозная със светила в театралното изкуство, като Галин Стоев, Йерней Лоренци, Тимофей Кулябин, Джон Малкович, Ингеборга Дапконайте, Деклан Донелан. Творих и живях с актьори, които обичам и на които се възхищавам. Изкарах четири премиери, две от които в моя театър – Народен театър „Иван Вазов“ и възстанових две любими представления. През целия театрален сезон бях щастлив, защото имах свободата да правя театър, да творя, да създавам и да играя.“, казва той.

Дарин Ангелов отбелязва, че е играл в името на театъра, въпреки обидите
Ангелов допълва, че въпреки всички успехи изпраща труден и пълен с разочарование сезон за тези 23 години, в които е част от Народен театър „Иван Вазов“. Той споделя, че е виждал какво ли не през това време, но никога не е очаквал, че ще му се наложи да брани театъра си от колеги, които е мислел, че живеят заради театъра като него. „Колеги, от които съм се учил, към които изпитвам уважение, които безкрайно ценях и обичах, сякаш забравиха, че са артисти и поставиха огромното си его над театъра. Обругаваха го, плюха по него, петниха го, обиждаха го. Не стига това, ами и публиката въведоха в изкуствено създадени скандали и разчистване на лични конфликти чрез манипулации и изопачаване на истината“, пише Дарин. И продължава с това, че колегите му не са спрели да се надпреварват кой ще бъде по-активен „фейсбук патриот“, тичайки по „знайни и незнайни медии“ да разпространяват лъжи и да настройват публиката да мрази театъра.

„С пяна на уста и злоба в очите ме обиждаха – въпреки това аз играх. Бях глупак, предател, продажник, тъпанар – въпреки това аз играх. Купуваха ме, продаваха ме, подаряваха ме, подлагаха ме – въпреки това аз играх. Играх, защото вярвам, че така защитавам името на театъра си – Народен театър „Иван Вазов“. Баща ми, светла му памет, ме учеше, че когато стиснеш юмрук, трябва да имаш дързостта и да удариш. Та питам аз, защо? Защо, бе, колеги, толкова много енергия изхабихте да съсипете театъра“, пише в поста си Дарин Ангелов.
Актьорът от „Лисичета“ сподели огорчението си от случващото се
Той продължава с това, че са създадени всякакви скандали за подпалени перални, нетърпима обстановка, купени актьори. Министър е плюл по тях, визирайки Велислав Минеков, били са организирани митинги, срещи, подписки и какво ли още не. „Защо? Каква е целта? Материална облага ли, лична вендета ли, не ви харесва, че театърът отвори врати и за световни режисьори и артисти, ли? И преди да започнете да ме плюете и да ме обвинявате в нещо… Не е вярно, че се възстановяват спектаклите на Александър Морфов и се играят през целия сезон, ли? Не е вярно, че представлението „Животът е прекрасен“, което падна през февруари и вдигнахте цялата общественост на крака, падна заради заболяване на колегата Албена Колева ли, заедно с „Двубой“ и „Шърли Валънтайн“, но за тях нищо не казахте? Не е вярно, че колегата Валери Йорданов целуваше ръката на Васил Василев и беше един от първите, чиято заплата беше чувствително повишена, ли, а после плю по директора и обругаваше колеги?“, казва той. Междувременно във вторник вечер Валери Йорданов сподели, че никога не е целувал ръката на директора. Той каза, че единствено е стиснал ръката му и е пожелал успех през новия сезон.
Владо Карамазов също се изказа по темата
Владимир Карамазов
Дарко засяга и късото съединение, което в медиите било описано като пожар, заплашил 800 човека и че хората в залата не знаят за такова нещо. По тази тема се изказа и Карамазов, който сподели, че пералнята е направила късо съединение, била е изключена и не е създала опасност на никого. „А пожарникар се назначава от Пожарната служба, не от театъра. И защото кабелът на пералнята е направил късо съединение, веднага, на секундата директорът трябва да бъде премахнат.“, казва Владимир Карамазов. И двамата актьори пишат, че Камен Донев е гостуващ артист, а не част от трупата на театъра, съответно заради това му е дадена карта за входа, на която пише „Гост“.

Малко по-късно днес към групата на подкрепящите се присъедини и братът на Дарин Ангелов – Деян Ангелов

„Сашо, Рени, Валери, Камене, вие сте прочувствени насилници. Вашите зависимости към пари, алкохол, пустославие погазиха и унищожиха всичко, правено с толкоз обич и отдаденост. Изморих се от лъжите ви. Срам ме е, че ви познавам. Продължавам живота си без вас. Имам за кого да пребивавам!“, написа той.

Актуално

Избрано за вас