Ирландия се сбогува с Шинейд О’Конър днес

Ирландия се сбогува с Шинейд О’Конър днес

Сподели

Днес Ирландия си взима последно сбогом с изпълнителката Шинейд О’Конър. Тя беше намерена мъртва в дома си в Лондон в края на месец юли. Хиляди хора се очаква да излязат по улиците на Брей в графство Уиклоу.

56-годишната певица е най-известна със сингъла си „Nothing Compares 2 U“, който я изстрелва към световната слава през 1990 г.

О’Конър почина в дома си в Лондон на 26-и юли. Причината за смъртта все още не е оповестена,

но според полицията тя не е подозрителна

Днес ще се състои частна погребална церемония. След това погребалният кортеж ще премине през крайморския град, като ще спре за кратко, за да даде възможност на хората да изразят последната си почит. Маршрутът ще започне от Harbour Bar в края на Strand Road, където О’Конър е живяла в продължение на 15 години, и ще продължи по крайбрежната улица.

В изявление на семейството се казва, че О’Конър „обичала да живее в Брей и хората в него“.

Процесията ще премине край дома ѝ, където феновете полагат венци, цветя, бележки след съобщението за смъртта на певицата. След това погребението ще се състои в тесен кръг.

Фото кредит: The Tenth Man

През уикенда на скала близо до Брей беше открита паметна плоча на О’Конър с големи бели букви, на които пише „Ирландия обича Шинейд“, а между двете думи има емотиконка на сърце. С височина на буквите от 9 метра, те показват

драматична гледка на тревистите скали, зад които се вижда морето

Надписът е изработен от базираната в Дъблин творческа агенция The Tenth Man, съвместно със специалистите по изписване на знаци и стенописи Mack Signs. Той е разположен непосредствено над навигационния знак „ÉIRE“ от Втората световна война. Той беше преоткрит през 2018 г. след горски пожар.

Актуално

Избрано за вас