Семейна сага: Васил Драганов е самотен баща, жена му го обвини в насилие

Семейна сага: Васил Драганов е самотен баща, жена му го обвини в насилие

Сподели
Искат от Морфов да изхвърли „комикът-бияч на жени“ от Народния театър

Актьорът Васил Драганов разпали публична война с бившата си съпруга Андреа след изповед за развода им в интервю за БНТ. В предаването „Извън играта“ той обяви, че семейството му се е разпаднало наскоро и отглежда двете си деца сам. Успял е да извоюва това право чрез агенция „Закрила на детето“

след съдебна битка, продължила близо година

Дъщеря му Любов, която е почти пълнолетна, и второкласника Давид сами са избрали да останат при него, а не при майка си.

„Скоро в личен план имах нещо, което ме разтърси из основи, много неочаквано и тежко за всички в семейството. Така стана, че съпругата ми ме напусна. По нейно желание се получиха нещата. Сам ги отглеждам. Когато станаха тези катаклизми, избраха да живеят с мен. Много благодаря на Закрила на детето, аз съм очарован от тези хора, проявиха такава човещина и застанаха зад мен и и децата.

Мъж да вземе деца в България… знаеш как е

Казва в интервюто екранният Радко от „Столичани в повече“.  От разговорът става ясно, че жена му се е изнесла, докато е бил с „децата на море“ и вече е бременна от „квартален кебапчия“. В друго интервю Драганов изразява огорчението си, че е бил заменен от „безработен, който прилича на дядо“. Той намеква също, че бившата му половинка е финансово манипулирана от новия си приятел. Тя го третирала като трофейно гадже, купувайки му кола и плащайки за ремонт на жилището му. В същото време Андреа не влагала толкова инвестиции в бъдещето на децата си.

Драганова е поискала право на отговор от БНТ, за да укроти поне донякъде публичния линч, на който я подлагат в социалните мрежи. След като и предложили само минута екранно време, журналистката разказва своята страна на историята в дълъг Facebook пост.

В продължение на много години аз бях жертва на физически и емоционален тормоз

 който премълчавах от любов към децата си и към съпруга, който на моменти „превърташе“ и ставаше друг човек, когото не можех да позная. С времето тези епизоди ставаха все по-продължителни. След като бях принудена да напусна семейното жилище, съдът каза, че временно аз трябва да гледам децата си, но те бяха скрити от Васил и не ги видях повече от година.“, пише тя.  „В мъчителните месеци, които последваха, докато аз се разкъсвах вътрешно и правех всичко, за да видя децата си, те бяха обект на непрекъсната манипулация, че съм ги изоставила, защото не съм добра и не ги обичам. Лъжи! Именно заради Любов и Давид бях готова да преглътна всичко – клеветите пред познатите ни, лъжите за мен, денонощния тормоз по телефон и със съобщения, заплахите.“

Андреа споделя, че освен за попечителство над децата е завела дело и за физическо насилие.

Драганов взел да я рита на спирка на градския транспорт,

след като я свалил от тролей, с който децата им отивали на тренировка.  Отказва се от това дело в името на споделени родителски права. Синът й Давид преминал на домашна форма на обучение, след като Драганов плашел и него, и училището, че „лошата му майка“ ще го отвлече.

„Няма да ви занимавам с всички жалби, които пусках през годините, нито да ви говоря за бюрокрацията, бездушието и безсилието, което срещнах. Вече съм друга, продължих напред, влюбих се в нов човек и очаквам дете. Именно затова толкова боли, че човекът, когото някога обичах най-много на този свят, реши да ме съсипе по телевизията, в която някога съм работила. Децата ми живеят при Васил, това е истина. Никога не съм искала от тях да ги изведа от дома, в който са израснали и обичат.

Аз плащам издръжка.

Грижа се за тях, когато баща им благоволи, в дома, който някога беше и мой. Аз съм безплатна детегледачка, готвачка и прислужница. Но съм готова на всичко, за да бъда майката, от която се нуждаят!“, завършва изповедта си Андреа.

Медийната война на семейство Драганови предизвика остра реакция в социалните мрежи, а депутатът Красен Кралев директно поиска да изхвърлят актьора от Народния театър.  „Абсурдно е да се толерира даването на трибуна и сцена на насилниците! Говоря за Васил Драганов, комикът-бияч на жени. По този повод искам да напомня, че актьорът Евгени Будинов беше изхвърлен с обиди от Морфов заради „политическа принадлежност“. Хайде, Морфов, сега ще изхвърлиш ли и Драганов, за това, че тормози майката на двете си деца?“, написа бившия министър на спорта.

 

Фотокредит: bTV

Актуално

Избрано за вас